Zeci de bizoni au murit la o ferma din Salonta dupa ce au fost otraviti cu Furadan, insecticid interzis in Romania

Zeci de bizoni au murit la o ferma din Salonta dupa ce au fost otraviti cu Furadan, insecticid interzis in Romania

Zeci de bizoni de la o ferma din Bihor au murit in ultimele saptamani, iar specialistii Directiei Sanitar Veterinare Bihor banuiesc ca ar fi vorba despre otravire.

acum 104 luni (25 Sep 2014)

Zeci de bizoni de la o ferma din Bihor au murit in ultimele saptamani, iar specialistii Directiei Sanitar Veterinare Bihor banuiesc ca ar fi vorba despre otravire. Ba mai mult, politistii au descoperit doua butoaie cu Furadan, in comuna Avram Iancu, la doar cativa kilometri de ferma de animale.

Potrivit reprezentantilor Directiei Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Animalelor, bizonii au inceput sa moara in urma cu cateva saptamani. Medicii veterinari au prelevat probe care au fost analizate, dar asteptam si confirmarea de la Bucuresti.

In ce priveste Furadanul, reprezentantii Politiei Fitosanitare Bihor aveau informatii ca acesta era depozitat in apropierea fermei de bizoni, iar in urma unui control au descoperit 170 de kilograme de Furadan de insecticide, depozitat in doua butoaie.

Oamenii legii au demarat o ancheta pentru a afla daca animalele au fost otravite cu intentie, dar si cum a fost achizitionat Furadanul, un insecticid extrem de periculos, ba chiar interzis in Romania din anul 2008. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro