Zece tipuri de alimente problematice la inghitit. Cum mananca un gentleman avocado in coaja sau sparanghel

Zece tipuri de alimente problematice la inghitit. Cum mananca un gentleman avocado in coaja sau sparanghel

In volumul "Un gentleman la masa- mic tratat de eleganta", semnat de John Bridges si Bryan Curtis, este prezentata o lista cu zeci de feluri de mancare ce pot ridica probleme de servire. In cazul lamaii, un gentleman "o va stoarce cu o singura mana, cu cealalta aparandu-se pe sine si pe ceilalti de stropii de zeama".

acum 22 luni (24 Oct 2017)

In volumul "Un gentleman la masa- mic tratat de eleganta", semnat de John Bridges si Bryan Curtis, este prezentata o lista cu zeci de feluri de mancare ce pot ridica probleme de servire. Atunci cand pe farfurie apare un avocado in coaja, "dar taiat in doua si acoperit cu umplutura", recomandarea este ca pulpa verde sa fie scoasa cu lingura, "daca fructul este suficient de copt". Insa, "daca nu e suficient de copt, nu va incerca sa-l manance, deoarece atat textura, cat si gustul i se vor parea cu siguranta neplacute".

In cazul in care avem de-a face cu bacon, iar acesta este crocant, poate fi luat cu degetele, insa daca este unsuros se va folosi, de asemenea, furculita. "Nu va musca niciodata din rosia cherry, de teama sa nu-i stropeasca pe ceilalti cu suc sau seminte", subliniaza John Bridges si Bryan Curtis, in volumul "Un gentleman la masa- mic tratat de eleganta".

Atunci cand mananca o portie de cartofi prajiti, un gentleman aflat intr-un cadru informal ii poate lua cu mana sau cu furculita. "Un domn nu-si inmoaie cartofii in ketchup sau alte sosuri, ca sa nu riste sa murdareasca masa ori pe el insusi (...) Daca un gentleman imparte sosul cu ceilalti, isi toarna putin pe farfurie, repetand acest gest ori de cate ori necesar", se mai arata in acelasi volum.

Atunci cand pe platou apar strugurii este recomandat ca ei sa se manance cu furculita, daca sunt rupte boabele de pe ciorchine, acelasi lucru fiind indicat si daca sunt in salata. In cazul lamaii, un gentleman "o va stoarce cu o singura mana, cu cealalta aparandu-se pe sine si pe ceilalti de stropii de zeama".

In schimb, "cand i se serveste un platou de paste, un gentleman rezista tentatiei de a le taia cu furculita si cutitul. Ajutandu-se la nevoie de concavitatea lingurii, rasuceste o cantitate suficienta de paste pe furculita si o mananca". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro