Zece plante care fac minuni in bucatarie. Cine este "printul condimentelor"

Zece plante care fac minuni in bucatarie. Cine este

Frunzele de rozmarin se folosesc la rasolul de peste, la rizoto, sosuri picante pentru fripturi de porc sau de berbec, mancaruri de pasare, carnati si vanat. Frunzele de salvie se pun la peste, fasole, carne de porc, de pasare si la alte fripturi.

acum 73 luni (22 Apr 2018)

Profesorul barladean Nicolae Curelea, un maestru al gastronomiei traditionale moldovenesti, ne prezinta zece dintre condimentele naturale care fac "minuni" si care nu ar trebui sa ne lipseasca din bucatarie. Frunzele de rozmarin se folosesc la rasolul de peste, la rizoto, sosuri picante pentru fripturi de porc sau de berbec, mancaruri de pasare, carnati si vanat. Frunzele de salvie se pun la peste, fasole, carne de porc, de pasare si la alte fripturi. Izma de gradina este buna pentru aromarea preparatelor din carne de berbec, lichioruri, prajituri, infuzii etc. Maghiranul este si el un fel de "print al condimentelor", caci se recomanda la toate preparatele culinare picante. Boabele de ienupar se pun in salate si la castraveciorii murati, la ceaiuri si vinuri. Cuisoarele sunt un ingredient exotic folosit pentru aroma la toate mancarurile si preparatele din carne de porc, peste, sosuri picante, castraveti murati, ciorbe, marinate etc. Chimenul se foloseste la branzeturi, ceaiuri, supe, carnati, mancaruri cu sos, fripturi de oaie, peste, ciuperci, diferite aluaturi si lichioruri. Cu boabe de coriandru se aromeaza carnatii, sosurile de carne, varza murata, prajiturile, vinurile. Fost profesor de limba engleza la Liceul Mihai Eminescu din Barlad, Nicolae Curelea, a dezvoltat o pasiune pentru gastronomie si arta culinara, ajungand sa cunoasca si sa stapaneasca subtilitatile tehnologice ale produselor culinare. De-a lungul anilor, a fost organizator a numeroase evenimente si mese festive din scoala si din afara scolii, care s-au bucurat de multa apreciere. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro