Zece personalitati istorice brasovene se vor intalni cu turistii si isi vor spune povestea de viata

Zece personalitati istorice brasovene se vor intalni cu turistii si isi vor spune povestea de viata

Proiectul "Istoria la persoana intai", initiat de Muzeul Casa Muresenilor Brasov impreuna cu Asociatia Cultour, va aduce in atentia turistilor si a brasovenilor zece dintre cele mai importante personalitati ale orasului. Contributia Primariei este de 31.250 de lei, din valoarea totala de 39.370 de lei.

acum 73 luni (29 Aug 2016)

Proiectul "Istoria la persoana intai", initiat de Muzeul Casa Muresenilor Brasov impreuna cu Asociatia Cultour, va aduce in atentia turistilor si a brasovenilor zece dintre cele mai importante personalitati ale orasului. Din fericire, proiectele pe care le-am realizat in ultimii ani au avut un impact asupra culturii brasovene si s-au bazat pe istoria orasului, precum "Tipografia Muresenilor", "Arhiva Muresenilor", proiectul cultural de revitalizare a dansului Romana, care va avea loc si anul acesta. Astazi, am venit cu un nou proiect menit sa imbine turismul cu istoria, prin care personalitatile marcante ale orasului vor reveni la viata, vor avea din nou o voce, vor avea din nou un chip", a declarat Valer Rus, directorul Muzeului "Casa Muresenilor".

Viata personajelor istorice, in fata turistilor

In cadrul proiectului, zece ghizi - personaje istorice, imbracati in costume de secol XVI-XIX, vor prezenta trecatorilor si turistilor povestile de viata ale unor personalitati locale din acea perioada. In perioada 19 septembrie - 23 octombrie 2016, cei zece ghizi-personaje istorice vor interpreta intr-o maniera personala povestile de viata ale personalitatilor evocate, vor indruma si ajuta turistii sa descopere o parte din istoria Brasovului.

Se cauta ghizi care sa intruchipeje personalitatile Brasovului

Asociatia Cultour este in cautarea celor zece persoane pasionate de istorie, care isi doresc sa readuca la viata istoria orasului. Acestia vor fi pregatiti de o echipa de specialisti, formata dintr-un istoric, un ghid cu experienta si un actor si vor fi remunerati pentru activitatea lor. Contributia Primariei este de 31.250 de lei, din valoarea totala de 39.370 de lei. Anul acesta am primit mai multe propuneri de finantare decat anul trecut si ne bucura faptul ca acest proiect urmareste sa implice brasovenii in promovarea istoriei orasului lor", a declarat Costel Mihai vicep... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro