Zece capricii iesite din comun ale cuplului Ceausescu: ii terorizau pe cei din jur cu obsesia pentru spalatul cu spirt sau partide trucate de sah

Zece capricii iesite din comun ale cuplului Ceausescu: ii terorizau pe cei din jur cu obsesia pentru spalatul cu spirt sau partide trucate de sah

Se spune ca nu foloseau de doua ori aceleasi tacamuri de teama sa nu fie otraviti - acest lucru este adevarat, dar nu este singurul fapt real legat de acest aspect deoarece Ceausescu se temea in special sa nu fie iradiat, nu neaparat otravit cu mancare", spune sociologul Paul Dumitrache. Desi aveau posibilitatea de a comanda si de a li se servi orice fel de mancare de pe planeta, cei doi nu aveau pofte extravagante, ba din contra, erau mari amatori ai mancarurilor simple traditionale - sarmale, mititei, diverse ciorbe/supe: de stevie, de salata, de zarzavat - acrita cu bors. Pentru masa de pranz, cei doi soti Ceausescu nu se fereau sa serveasca verdeturi, despre care stiau ca le fac bine la sanatate: mancare de spanac cu ochiuri de oua, ardei umpluti, mancare de urzici s.a. De asemenea, se stie si s-a dovedit ca, tot pentru a se relaxa si a scapa de grijile cotidiene, din familia Ceausescu nu lipsea niciodata un maseur care ii ajuta pe cei doi soti sa se destinda si sa alunge stresul.

acum 63 luni (10 Mar 2015)

Unul dintre lucrurile care s-au spus aproape imediat dupa Decembrie 1989 despre Nicolae Ceausescu, "cel mai iubit dintre romani", este ca acesta ar fi obisnuit sa faca in mod constant transfuzii cu sange de la bebelusi. Totul este insa doar un mit de proportii, total fals si menit sa contribuie la o imagine cat mai hidoasa despre "Tovaras", ca si cum realitatea din tara din ultimii ani ai mandatului sau nu ar fi fost suficienta.

"Inainte de toate atunci cand vorbim despre familia Nicolae si Elena Ceausescu trebuie sa fim constienti de faptul ca acestia au condus tara intr-o perioada tulbure nu doar pentru tara noastra, ci pentru Europa si nu numai. Astfel, nu ar trebuie sa mire pe nimeni ca, de exemplu, ambii soti Ceausescu erau foarte circumspecti si atenti atunci cand era vorba despre mancare. Se spune ca nu foloseau de doua ori aceleasi tacamuri de teama sa nu fie otraviti - acest lucru este adevarat, dar nu este singurul fapt real legat de acest aspect deoarece Ceausescu se temea in special sa nu fie iradiat, nu neaparat otravit cu mancare", spune sociologul Paul Dumitrache. De-a lungul anilor, in presa de la noi au aparut numeroase articole in care s-a vorbit despre masurile excesive de protectie a alimentelor pentru familia prezidentiala. Astfel, acum se stie ca unul dintre bucatarii vremelnici ai familiei Ceausescu, Nicolae Popescu, gatea doar la sediul Intreprinderii de Cazare si Alimentatie din Bucuresti strict supravegheat de catre un medic militar si doi subofiteri din cadrul Directiei a V-a a Securitatii.

Familia prezidentiala, cu maseurul dupa ea

De asemenea, despre familia Ceausescu se mai spune ca obisnuia sa serveasca numai mancare "de fite", pe care o vazusera in timpul vizitelor peste hotare la regine, printi si mari familii prezidentiale. Desi aveau posibilitatea de a comanda si de a li se servi orice fel de mancare de pe planeta, cei doi nu aveau pofte extravagante, ba din c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro