Zece ani de puscarie pentru criminalul care l-a omorat pe varul tatalui sau cu o pusca mesterita de el

Zece ani de puscarie pentru criminalul care l-a omorat pe varul tatalui sau cu o pusca mesterita de el

Tribunalul Suceava a luat fata de inculpatul Savel Catalin Ostacioaie, de 18 ani, din Silistea - Liteni, masura educativa a internarii intr-un centru de detentie pe o durata de 10 ani pentru comiterea infractiunilor de omor calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma fara drept. La mijlocul lunii iunie 2015, Tribunalul Suceava a luat fata de Savel Ostacioaie masura educativa privativa de libertate constand in internarea intr-un centru de detentie pe o perioada de sase ani si sase luni de zile pentru savarsirea infractiunilor de "omor calificat", "nerespectarea regimului armelor si al munitiilor" si "uz de arma".

acum 54 luni (19 Jan 2016)

Tribunalul Suceava a luat fata de inculpatul Savel Catalin Ostacioaie, de 18 ani, din Silistea - Liteni, masura educativa a internarii intr-un centru de detentie pe o durata de 10 ani pentru comiterea infractiunilor de omor calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma fara drept.

Individul trebuie sa plateasca partilor civile Maria Costache, Robert Costache si Elisei Costache suma de 140.000 de lei, reprezentand daune materiale si morale, precum si statului suma de 13.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judicare.

La mijlocul lunii iunie 2015, Tribunalul Suceava a luat fata de Savel Ostacioaie masura educativa privativa de libertate constand in internarea intr-un centru de detentie pe o perioada de sase ani si sase luni de zile pentru savarsirea infractiunilor de "omor calificat", "nerespectarea regimului armelor si al munitiilor" si "uz de arma". La data de 4 iulie 2015, judecatorii de la Curtea de Apel Suceava au trimis insa dosarul spre rejudecare la prima instanta de judecata.

In luna februarie 2015, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava l-au trimis in judecata pe inculpatul Savel - Catalin Ostacioaie, de 18 ani, din satul Silistea, orasul Liteni, pentru comiterea infractiunilor de omor calificat, nerespectarea regimului armelor si al munitiilor si uz de arma.

Anchetatorii au stabilit faptul ca, in cursul anului 2012, inculpatul s-a intors din Italia cu un cartus pentru pistol si un cartus pentru o arma de vanatoare, iar in perioada urmatoare a gasit pe raza orasului Liteni, in zonele unde se desfasurau partide de vanatoare, mai multe tuburi goale provenite de la cartuse trase de vanatori.

Astfel, in circa sase luni de zile, utilizand o teava metalica, un arc de la o bicicleta, o bucata de lemn, diverse suruburi si piulite, inculpatul a construit o arma artizanala intr-o magazie din gospodaria sa. Ulteri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro