Zece ani de procese pentru o afacere de peste doua milioane de euro dintre CNADNR si "o nestiutoare de carte" din clanul Carpaci

Zece ani de procese pentru o afacere de peste doua milioane de euro dintre CNADNR si

Statul a constatat atunci ca, in ciuda promisiunii de vanzare-cumparare incheiate cu Mirela Stanca, nu poate incheia contractul de vanzare-cumparare pentru ca reprezentanta clanului Carpaci incheiase o alta promisiune de vanzare-cumparare cu doua persoane private, promisiune de vanzare-cumparare ce a fost notata in Cartea Funciara.

acum 46 luni (11 Oct 2016)

Curtea Suprema a pus punct unei tranzactii extrem de dubioase derulata de-a lungul anilor intre CNADNR si o membra a clanului Carpaci din Timisoara. Inca inainte ca procesul de restituire sa fie terminat, cand statul avea, teoretic, sanse sa pastreze terenul, CNADNR a incheiat cu Mirela Stanca o promisiune de vanzare-cumparare prin care concubina lui Carpaci se angaja ca in cazul in care castiga sa vanda proprietatile CNADNR-ului. Statul a constatat atunci ca, in ciuda promisiunii de vanzare-cumparare incheiate cu Mirela Stanca, nu poate incheia contractul de vanzare-cumparare pentru ca reprezentanta clanului Carpaci incheiase o alta promisiune de vanzare-cumparare cu doua persoane private, promisiune de vanzare-cumparare ce a fost notata in Cartea Funciara.

In promisiunea de vanzare-cumparare incheiata cu cele doua persoane fizice, Mirela Stanca s-a angajat ca in cazul unei razgandiri, cei doi vor primi 400.000 de euro, adica dublul sumei pe care l-au platit odata cu incheierea intelegerii. Prinsa intre doua promisiune de vanzare-cumparare, Mirela Stanca a fost data in judecata de persoanele fizice carora le-a promis ca le vinde terenul cu cladirile. Chiar daca procesele cu cei doi nu erau terminate, Mirela Stanca a semnat cu CNADNR, in februarie 2008, contractul de vanzare - cumparare cu CNADNR, pentru suma de peste doua milioane de euro. In plus, Mirela Stanca a fost obligata sa le plateasca celor doua persoane fizice suma de 400.000 de euro, dar sansele ca banii sa fie recuperati sunt minime.

In ciuda sentintei irevocabile emise de Inalta Curte de Casatie si Justitie, "meciul" dintre CNDADNR si concubina lui Carpaci, care dureaza de 10 ani, nu este inca finalizat pentru ca CNADNR a ajuns la concluzia ca i-a platit Mirelei Stanca cu 450.000 de euro mai mult decat trebuia si a deschis un proces pentru recuperarea banilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro