Zeama care alunga boala: supa de pasare cu taietei, cel mai bun leac pentru raceala, dupa o reteta din Baragan

Zeama care alunga boala: supa de pasare cu taietei, cel mai bun leac pentru raceala, dupa o reteta din Baragan

Reteta simpla, dar deosebit de gustoasa, este pregatita de Gela Dumitrache, o invatatoare din comuna Unirea pasionata de gatit. carne de pasare 2 morcovi 1 pastarnac mediu 2 cepe mari 1 radacina patrunjel un ardei galben sau verde o legatura patrunjel verde sau leusstean sare dupa gust Pentru taitei: 1 ou mare 150 gr. faina un varf de cutit de sare Mod de preparare: "Dupa ce se portioneaza pasarea, se tin bucatile de carne in apa rece pentru a iesi sangele, ba chiar se schimba apa de cateva ori pentru un rezultat bun!

acum 86 luni (14 Jan 2016)

Reteta simpla, dar deosebit de gustoasa, este pregatita de Gela Dumitrache, o invatatoare din comuna Unirea pasionata de gatit. Chiar si medicii confirma acest lucru si, mai mult decat atat, recomanda o supa de pasare atunci cand esti chinuit de boala. Nas infundat, dureri de gat, dureri de cap, oboseala, tuse, simptomele racelii pot fi alungate cu o supa de pui. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca supa de pui are proprietati antiinflamatoare care ajuta la eliminarea simptomelor de raceala. Pentru ca la prepararea supei se folosesc, de obicei, carne de pui, ceapa, cartofi dulci, pastarnac, morcov, telina, patrunjel - ingrediente ce contin antioxidanti, este de la sine inteles ca sistemul imunitar se intareste si alunga boala", spune dr Daniela Stan, medic de familie. carne de pasare

2 morcovi

1 pastarnac mediu

2 cepe mari

1 radacina patrunjel

un ardei galben sau verde

o legatura patrunjel verde sau leusstean

sare dupa gust

Pentru taitei:

1 ou mare

150 gr. faina

un varf de cutit de sare

Mod de preparare:

"Dupa ce se portioneaza pasarea, se tin bucatile de carne in apa rece pentru a iesi sangele, ba chiar se schimba apa de cateva ori pentru un rezultat bun! Apoi se pun intr-o oala si se fierb pana dau in cateva clocote, se spumeaza din cand in cand, dupa care se adauga zarzavatul taiat dupa dorinta. Ceva mai simplu nu cunosc...Se cerne faina intr-un castron, se face in mijloc un crater mic, acolo se sparge oul, se pune sarea, se amesteca usor cu lingura de lemn.

Se framanta apoi cu mana pana se face o bila, se intinde cu sucitorul pana se obtine o foaie subtire. Foaia de taitei se presara cu multa faina, se ruleaza strans si apoi se taie fasii de 2 mm.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro