Zaharul neconsumat sub forma de energie e depozitat de organism ca grasime. Mecanismul care determina diabetul

Zaharul neconsumat sub forma de energie e depozitat de organism ca grasime. Mecanismul care determina diabetul

Pentru a mentine in echilibru nivelul de zahar din corp este indicat sa luam un mic dejun sanatos, sa mancam putin si des, mai ales carbohidrati nerafinati cu eliberare lenta - paste integrale, orez brun, secara, ovaz - sa evitam prajiturile si produsele de patiserie.

acum 60 luni (17 Feb 2018)

Aceasta crestere este urmata de o scadere brusca si, adesea, o pofta de ceva dulce.

Cu cat exista mai multa glucoza in organism, cu atat pancreasul lucreaza mai din greu producand insulina pentru a ajuta corpul sa foloseasca zaharul pentru energie. Marilyn Glenville, experta britanica in sanatate si nutritie: fie pancreasul nu va mai pitea produce suficienta insulina pentru a muta zaharul in celule, fie va produce prea multa, dar organismul nu va mai reactiona, determinand asa-numita rezistenta la insulina. Primul pas catre diabet

In ambele cazuri cantitatea de zahar din sange este prea mare, iar acesta este primul pas catre diabet. Mai exista si alte probleme legate de aceasta fluctuatie a nivelurilor de zahar din sange. Cand zaharul nu este consumat sub forma de energie, el se depune sub forma de grasime. Acest fapt duce la creseterea nivelului de estrogen din organism si la o cresetere in greutate.

Zaharul continut in alimente pot cauza schimbari comportamente: iritabilitate, agresivitate, depresie, pot reduce nevoile sexuale, pot determina trezirea in timpul noptii din pricina batailor accelerate ale inimii - tahicardie - dezechilibre hormonale si probleme de greutate.

Pentru a mentine in echilibru nivelul de zahar din corp este indicat sa luam un mic dejun sanatos, sa mancam putin si des, mai ales carbohidrati nerafinati cu eliberare lenta - paste integrale, orez brun, secara, ovaz - sa evitam prajiturile si produsele de patiserie. Potrivit sursei mai sus ciate, chiar si zaharul din fructe poate cauza ravagii in organism, motiv pentru care specialista recomanda diluarea cu apa 50% a sucurilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro