Yuri Andropov, omul care ar fi coordonat deshumarea si arderea osemintelor lui Hitler. A fost profesorul lui Ceausescu

Yuri Andropov, omul care ar fi coordonat deshumarea si arderea osemintelor lui Hitler. A fost profesorul lui Ceausescu

Yuri Vladimirovici Andropov (1914 - 1984) a fost un politician important al Uniunii Sovietice, sef al KGF, secretar general al Partidului Comunist din Uniunea Sovietica si presedinte al URSS intre 1982 si 1984. Alte stiri pe aceasta tema: 75 de ani de la asasinarea lui Trotki Puternicul sef al serviciilor secrete nord-coreene a fost destituit Generalul Ion Mihai Pacepa si un fost KGB-ist, despre planurile lui Putin si legaturile Moscovei cu terorismul

acum 73 luni (28 Feb 2017)

Yuri Vladimirovici Andropov (1914 - 1984) a fost un politician important al Uniunii Sovietice, sef al KGF, secretar general al Partidului Comunist din Uniunea Sovietica si presedinte al URSS intre 1982 si 1984.

In anul 1947, Andropov devine instructor la Academia Militara Frunze din Moscova, actuala Academie de Forte Intrunite a Fortelor Armate ale Federatiei Ruse.

"Desi l-a detestat, probabil pentru faptul ca a fost cu mult mai inteligent ca el, Nicolae Ceausescu a fost fortat sa acepte si sa dezvolte in continuare metodele mentorului sau, datorita unor relatii dubioase ascunse in filele istoriei. Asa se face ca Securitatea romana, inca din anii '50, a devenit extrem de eficace in a asasina fizic si psihic toate persoanele considerate a fi contra regimului sau a lui Ceausescu. Pe lista de institutii preferate erau, ca si in URSS, spitalele si sanatoriile de psihiatrie, inchisorile, lagarele de munca de reeducare si domiciliile fortate.

Un an mai tarziu, in urma unei dispute privind libera circulatie a studentilor din Iugoslavia, care era oarecum acceptata de Andropov deoarece astfel socialismul s-ar fi putut extinde spre vestul Europei, viitorul sef al KGB este transferat la Institutul de Studii pentru Insurectia Proletara, actuala Universitate rusa a Prieteniei intre popoare "Patrice Lumumba".

La un an de la moartea lui Iosif Vissarionovici Stalin, in 1954, Yuri Andropov devine ambasadorul Uniunii Sovietice la Budapesta, avand o contributie importanta in strivirea revolta anticomunista din Ungaria.

Din 1967 si pana in 1982, Andropov a condus KGB, la scurt timp de la instalarea sa la conducere primind misiunea de a scapa de ramasitele liderului nazist Adolf Hitler.

La data de 4 aprilie 1970, sub coordonarea liderului KGB, au fost dezgropate osemintele lui Adolf Hitler si ale Evei Braun si duse intr-o padure aflata la peste 10... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro