Yoga, spiritismul si vindecarile, interzise in Sarmizegetusa Regia. Ce prevede noul regulament al sitului UNESCO

Yoga, spiritismul si vindecarile, interzise in Sarmizegetusa Regia. Ce prevede noul regulament al sitului UNESCO

Turistii care se indreapta spre Sarmizegetusa Regia risca amenzi daca vor incalca urmatoarea regula: "sa nu organizeze si sa nu participe, in incinta zonei administrate, la ceremonii religioase sau ezoterice, sedinte de yoga, spiritism sau de vindecare si purificare, fara aprobarea prealabila a conducerii Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice", se arata in noul regulament de de vizitare a sitului Unesco Sarmizegetusa Regia, din Muntii Orastiei. Potrivit administratorului sitului, Vladimir Brilinsky, ea nu este indicata, asa cum nu sunt permise celelalte activitati care i-ar putea deranja pe alti turisti, din motive ce tin de respectul fata de ceilalti vizitatori si de modul in care va arata incinta sacra din punct de vedere estetic.

acum 81 luni (6 Sep 2016)

Turistii care se indreapta spre Sarmizegetusa Regia risca amenzi daca vor incalca urmatoarea regula: "sa nu organizeze si sa nu participe, in incinta zonei administrate, la ceremonii religioase sau ezoterice, sedinte de yoga, spiritism sau de vindecare si purificare, fara aprobarea prealabila a conducerii Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice", se arata in noul regulament de de vizitare a sitului Unesco Sarmizegetusa Regia, din Muntii Orastiei.

Potrivit proiectului, pe langa calea de acces principala in situl UNESCO, respectiv parcarea situata la capatul DJ 705A, unde se afla casa de bilete, intrarea in sit se va putea face si pe drumul de acces catre Godeanu . Vizitarea sitului Sarmizegetusa Regia va fi posibila, fara restrictii, pe tot parcursul anului: in perioada 1 mai - 30 septembrie, zilnic intre orele 09.00 si 20.00, in perioadele 1 martie - 30 aprilie si 1 octombrie - 30 noiembrie, zilnic intre orele 09.00 si 18.0 si in perioada 1 decembrie - 28/29 februarie, zilnic intre orele 10.00 si 15.00 doar daca starea vremii permite acest lucru. Ultima intrare a turistilor in zona administrata se face cu 30 de minute inaintea orei inchiderii si nu cu o ora ca in prezent.

Ce obligatii au turistii

Vizitatorii Sarmizegetusei Regia vor avea urmatoarele obligatii: sa achite taxele aferente vizitarii zonei administrate,sa nu modifice ori sa nu degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, constructiile, imprejmuirile sau orice alte amenajari aflate in perimetrul zonei administrate, sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate. Sa respecte orarul de vizitare si sa nu patrunda in incinta zonei administrate, din nici o directie, in afara programului de vizitare, cu exceptia persoanelor care tranziteaza zona administrata pe traseul turistic catre Vf. Sa nu patrunda si sa nu circule pe drumul pietonal pavat si in sit cu masini, motociclete sau mopede. Sa nu indeparteze, sa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro