World Vision suspenda activitatea filialei din Gaza, dupa ce a fost acuzata ca ar fi sprijinit financiar Hamas

World Vision suspenda activitatea filialei din Gaza, dupa ce a fost acuzata ca ar fi sprijinit financiar Hamas

ONG-ul a contrazis acuzatiile, afirmand ca "bugetul operativ cumulat din Gaza in ultimii 10 ani a fost 22,5 milioane de dolari, ceea ce face ca suma pretinsa de pana la 50 de milioane de dolari deturnati sa fie destul de improbabila".

acum 85 luni (11 Sep 2016)

Concedierile au fost confirmate de surse din interiorul organizatiei, una dintre cele mai mari institutii caritabile crestine din lume. Scandalul a pornit la inceputul lunii august, dupa ce autoritatile israeliene l-au arestat pe directorul filialei din Gaza, Mohammad El Halabi, sub acuzatia ca ar fi deturnat zeci de milioane de dolari din fondurile asociatiei catre Hamas. Conform unui document intern al organizatia citat de agentia franceza, World Vision considera ca se confrunta cu "o criza majora care a afectat ONG-ul international, inclusiv sursele acestuia de finantare", iar acesta ar fi motivul suspendarii activitatii filialei din Gaza.

Oficial, organizatia a negat acuzatiile aduse la adresa lui El Halabi, despre care serviciul de securitate israelian Shin Bet sustine ca ar fi dirijat in jur de 7 milioane de dolari pe an catre Hamas pentru perioada de sapte ani in care a fost director, utilizati pentru construirea de baze militare si antrenarea recrutilor noi ai organizatiei. ONG-ul a contrazis acuzatiile, afirmand ca "bugetul operativ cumulat din Gaza in ultimii 10 ani a fost 22,5 milioane de dolari, ceea ce face ca suma pretinsa de pana la 50 de milioane de dolari deturnati sa fie destul de improbabila". La baza o organizatia crestin-evanghelica, organizatia are filiale in peste 90 de state, avand incasari din donatii si diverse actvitati de 2,79 miliarde de dolari pe an ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro