William Brinza, saltat de procurorii DIICOT si dus la audieri

UPDATE 17:00 William Brinza a declarat, la iesirea de la audierile de la DIICOT, ca poate profesa in continuare profesia de avocat deoarece masura controlului judiciar nu interzice asemea lucruri. UPDATE William Brinza este suspectat de procurorii DIICOT de evaziune fiscala, fals, uz de fals, spalare de bani si complicitate la constituire de grup infractional organizat.

acum 100 luni (14 May 2015)

UPDATE 17:00 William Brinza a declarat, la iesirea de la audierile de la DIICOT, ca poate profesa in continuare profesia de avocat deoarece masura controlului judiciar nu interzice asemea lucruri.

UPDATE William Brinza este suspectat de procurorii DIICOT de evaziune fiscala, fals, uz de fals, spalare de bani si complicitate la constituire de grup infractional organizat.

***

William Brinza, fost deputat PDL pentru Diaspora si fost candidat la Presedintie, a fost dus cu mandat la DIICOT, joi, pentru a fi audiat intr-un dosar in care este suspectat de evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat, potrivit unor surse judiciare.

William Brinza este suspectat in dosarul in care, in decembrie 2014, au fost facute 36 de perchezitii, intre care si la Ministerul Fondurilor Europene. In acest dosar se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani, in legatura cu livrari de produse, in special carne, precum si pentru incercarea de accesare ilegala de fonduri europene. Prejudiciul in acel moment era estimat la aproximativ 100 de milioane de lei. In urma perchezitiilor au fost duse atunci la audieri aproximativ o suta de persoane, printre care si mama lui William Brinza.

Surse din randul anchetatorilor au declarat ca acum in acest dosar cercetarile ii vizeaza si pe fratele acestuia, Daniel Brinza, care in calitate de administratori a doua societati - SC Willis Finance SRL si Alrod Consult SRL - ar fi inregistrat mai multe facturi fictive, luate de la o grupare infractionala, privind achizitii de consultanta. Ulterior, banii virati in baza facturilor false ar fi fost retrasi din banca, iar in acest mod s-ar fi produs un prejudiciu de patru milioane de lei. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro