William Brinza, ridicat de procurori si dus la sediul DIICOT pentru a fi audiat intr-un dosar cu un prejudiciu de peste un milion de euro

William Brinza, ridicat de procurori si dus la sediul DIICOT pentru a fi audiat intr-un dosar cu un prejudiciu de peste un milion de euro

UPDATE William Brinza a declarat la iesirea din DIICOT, dupa ce a fost audiat de procurori, ca i s-a pus sechestru pe toate bunurile personale, dar nu precizat daca toate aceste bunuri se ridica la suma constatata drept prejudiciu, de aproape un milion de euro. Firmele erau folosite pentru livrari fictive de bunuri si servicii catre societati comerciale controlate de diverse structuri infractionale, pentru preluarea de sume de bani cash de la diversi "clienti", depunerea acestora in conturi bancare, apartinand firmelor controlate de catre acesta, urmata de repunerea acestora la dispozitia "clientilor".

acum 71 luni (14 May 2015)

UPDATE William Brinza a declarat la iesirea din DIICOT, dupa ce a fost audiat de procurori, ca i s-a pus sechestru pe toate bunurile personale, dar nu precizat daca toate aceste bunuri se ridica la suma constatata drept prejudiciu, de aproape un milion de euro.

In decembrie 2014 procurorii DIICOT au facut mai multe perchezitii ce au vizat contracte de livrari de produse, in special de carne, dar si prestari de servicii prin firme fantoma care ar fi incercat sa acceseze ilegal fonduri europene.

Prejudiciul produs prin evaziune fiscala si spalare de bani a fost estimat la aproximativ 100 de milioane de lei.

Descinderi au fost efectuate, la acea data, si la Ministerul Fondurilor Europene de unde au fost ridicate mai multe calculatoare, unde ar fi salvate documente in legatura cu solicitarea ilegala de accesare a unor fonduri europene.

Conform procurorilor, gruparea infiinta si utiliza firme pe numele unor persoane modeste material si cu un nivel minim de educatie, in special din zonele rurale din Moldova si din Republica Moldova.

Firmele erau folosite pentru livrari fictive de bunuri si servicii catre societati comerciale controlate de diverse structuri infractionale, pentru preluarea de sume de bani cash de la diversi "clienti", depunerea acestora in conturi bancare, apartinand firmelor controlate de catre acesta, urmata de repunerea acestora la dispozitia "clientilor".

Procurorii sustin ca prin aceste firme se urmarea si fraudarea unor banci prin contractarea de credite in baza unor acte falsificate si nerambursarea acestora, dar si pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile in baza unor acte falsificate.

"Motivatia reala a infiintarii unui numar atat de mare de firme a constat atat in extinderea posibilitatilor de a desfasura activitati criminale in cat mai multe si mai variate domenii, dar si in crearea unui hatis juridic si economic care sa fie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro