Willem Dafoe, recompensat la Karlovy Vary

Globul de Cristal pentru contributia exceptionala la cinematografia mondiala este trofeul pe care cineastul american il va primi la unul dintre cele mai importante festivaluri europene. Lungmetrajul "Dublu", regizat de Catrinel Danaiata, va fi prezentat in premiera internationala la cea de-a 51-a editie a Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, informeaza producatorii intr-un comunicat de presa.

acum 96 luni (23 Jun 2016)

Globul de Cristal pentru contributia exceptionala la cinematografia mondiala este trofeul pe care cineastul american il va primi la unul dintre cele mai importante festivaluri europene.

Festivalul de Film de la Karlovy Vary, desfasurat in perioada 1-9 iulie, va premia intreaga activitate de actor, scenarist si producator a lui Willem Dafoe, au anuntat marti organizatorii, scrie AFP.

Actorul va primi un Glob de Cristal "pentru contributia exceptionala la cinematografia mondiala", se arata intr-un comunicat al festivalului, care mentioneaza ca Dafoe a fost de doua ori nominalizat la Oscar.

Willem Dafoe ("Platoon", "Shadow of the Vampire", "The Last Temptation of Christ") va primi trofeul in seara de deschidere a festivalului din statiunea aflata la 120 km vest de capitala Praga.

Cea de-a 51-a editie a Festivalului de la Karlovy Vary va debuta cu premiera filmului "Anthropoid" al regizorului britanic Sean Ellis, avandu-l in rolul principal pe compatriotul sau, Jamie Dornan, cunoscut din pelicula "Fifty Shades of Grey", care este si el asteptat la festival. Filmul "Anthropoid" spune povestea atentatului de la 27 mai 1942 de la Praga impotriva generalului SS Reinhard Heydrich, principalul arhitect al "solutiei finale" si al treilea om din Reich, dupa Hitler si Himmler. Jamie Dornan interpreteaza rolul militarului ceh Jan Kubis, care a fost ales, alaturi de slovacul Josek Gabcik, de guvernul cehoslovac aflat in exil in Marea Britanie, sa il lichideze pe Heydrich.

Lungmetrajul "Dublu", regizat de Catrinel Danaiata, va fi prezentat in premiera internationala la cea de-a 51-a editie a Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, informeaza producatorii intr-un comunicat de presa.

Pelicula de debut a regizoarei Catrinel Danaiata spune povestea lui George, un arhitect aproape de succes, cu o relatie aproape esuata si o viata aproape sufocanta. "Este inspirat din realitatea care ne inconjoara si mai ales din faptul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro