Welcome to the Hotel Teleorman! | OPINIE

Cand DNA l-a chemat pe Liviu Dragnea sa descrie cum, in complicitate cu fosta sotie, a platit din banii Directiei de Protectie a Copilului Teleorman niste lucratoare la PSD, am sperat ca, de fapt, era vorba de dosarul Hotelului Turris din Turnu Magurele. Ce e drept, Bombonica incercase sa evite impozitul inclusiv prin subevaluarea de aproape 500 de ori a imobilelor: de la 110 milioane lei la 240.000 lei.

acum 89 luni (14 Sep 2016)

Cand DNA l-a chemat pe Liviu Dragnea sa descrie cum, in complicitate cu fosta sotie, a platit din banii Directiei de Protectie a Copilului Teleorman niste lucratoare la PSD, am sperat ca, de fapt, era vorba de dosarul Hotelului Turris din Turnu Magurele.

De atunci incoace, am continuat sa sper ca acel dosar, inchis in martie 2014 de catre Parchetul General, condus atunci de Tiberiu Nitu, va fi redeschis.

Nu ma mira ca procurorii lui Nitu au clasat o evaziune fiscala evaluata la 17 milioane de lei in 2010, dar care se dublase in 2013. Dar, ma mira ca un dosar trantit atat de grobian a ramas cu parafa "NUP", in timp ce Dragnea se viseaza azi premier. In 2009, Bombonica Dragnea, atunci sotia lui Liviu de la PSD, a pus mana pe 95% din actiunile acestei societati comerciale. Tranzactia este mentionata inclusiv intr-una din declaratiile de avere ale lui Liviu Dragnea din 2009, care a notat suma exacta la care erau evaluate imobilele: 110.770.151,33 lei. Ba mai mult, in aceeasi declaratie de avere, Liviu Dragnea isi asuma si el proprietatea Hotel Turris SA, cand nota: "Ocazional, folosesc unul din autoturismele SC Hotel Turris SA Turnu Magurele, unde familia detine actiuni/cota de participare 95,34%".

In 2010, ANAF a analizat "restituirea" imobilelor catre Bombonica Dragnea si a constatat ca, de fapt, la mijloc era doar o schema de evaziune fiscala. La 110 milioane lei, impozitul reprezenta peste 17 milioane de lei. Ce e drept, Bombonica incercase sa evite impozitul inclusiv prin subevaluarea de aproape 500 de ori a imobilelor: de la 110 milioane lei la 240.000 lei.

Schema penibil de simpla nu a convins ANAF, care a depus o plangere penala pentru evaziune fiscala la Parchetul de pe langa Tribunalul Teleorman in noiembrie 2011. Intre timp, Dragnea a si divortat de Bombonica, femeia care si-a dat singura hotelul "familiei", fara sa plateasca taxe la stat.

Ce e drept, hotelul din Turnu Magurele al "familiei" era prea putin pentru L... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro