Weekend incendiar la castel, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania

Weekend incendiar la castel, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania

Pe 26 mai publicul TIFF va putea urmari un show-surpriza de acrobatie aeriana, urmat de Gradina placerilor (1925), primul film oficial al regizorului Alfred Hitchcock, acompaniat live de ansamblul de camera Notes & Ties. Alfred Hitchcock), acompaniat live de Ansamblul Notes & Ties Sambata, 26 mai, ora 21:45 Primul film semnat de faimosul regizor Alfred Hitchcock si una dintre cele mai curajoase productii britanice ale timpului, Gradina placerilor (The Pleasure Garden, 1925) va putea fi urmarit in premiera in Romania, intr-o varianta recent descoperita, recuperata si restaurata de British Film Institute (BFI).

acum 70 luni (20 Apr 2018)

Pe 26 mai publicul TIFF va putea urmari un show-surpriza de acrobatie aeriana, urmat de Gradina placerilor (1925), primul film oficial al regizorului Alfred Hitchcock, acompaniat live de ansamblul de camera Notes & Ties. Weekend-ul se va incheia cu premiera Tokyo Vampire Hotel, filmul regizorului japonez Sion Sono, inspirat de miturile autohtone si turnat partial in Cluj si in salina din Turda. Alfred Hitchcock), acompaniat live de Ansamblul Notes & Ties

Sambata, 26 mai, ora 21:45

Primul film semnat de faimosul regizor Alfred Hitchcock si una dintre cele mai curajoase productii britanice ale timpului, Gradina placerilor (The Pleasure Garden, 1925) va putea fi urmarit in premiera in Romania, intr-o varianta recent descoperita, recuperata si restaurata de British Film Institute (BFI). Debutul sau regizoral - cel mai putin cunoscut film pe care il semneaza, va fi proiectat in decorul fascinant al misteriosului Castel Banffy, acompaniat live de ansamblul Notes & Ties, care a incantat publicul TIFF in deschiderea festivalului din 2012, intr-un scurt concert, pe coloana sonora din Star Wars si Indiana Jones. Ansamblul de camera format din 13 muzicieni tineri, proveniti din Asociatia Notes & Ties, concerteaza sub bagheta dirijorului Christopher Austin, profesor la Academia Regala de Muzica si consultantul muzical al BFI in cadrul proiectului de restaurare a filmelor regizate de Hitchcock in anii '20.

Compozitia hipnotizanta interpretata de ansamblul clujean a fost creata special in 2012, la cererea BFI, la scurta vreme dupa restaurarea digitala a peliculei alb-negru, de catre Daniel Patrick Cohen, muzicianul britanic stabilit acum in Cluj-Napoca. Sion Sono)

Duminica, 27 mai, ora 21:45

Invitat la TIFF in 2016, in cadrul unei ample retrospective dedicate, renumitul Sion Sono s-a indragostit de legendele Transilvaniei si de arhitectura deosebita descoperita... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro