Washington Post: "Campania lui Hillary Clinton a finantat investigatia ce a condus la dosarul informativ asupra legaturilor dintre Trump si Rusia"

Washington Post:

Dupa acest punct, scriu jurnalistii de la WaPo, Fusion GPS l-a angajat pe autorul dosarului Christopher Steele, un fost ofiter de informatii al Marii Britanii cu legaturi stranse cu FBI si comunitatea de informatii a SUA. Prin intermediul firmei de avocatura a acestui avocat, Perkins Coie, echipa candidatului democrat a continuat sa finanteze aceasta investigatie pana in octombrie 2016, la doar cateva zile de alegerile prezidentiale, scrie cotidianul american ce citeaza surse din comunitatea de informatii a Statelor Unite.

acum 32 luni (25 Oct 2017)

Dupa acest punct, scriu jurnalistii de la WaPo, Fusion GPS l-a angajat pe autorul dosarului Christopher Steele, un fost ofiter de informatii al Marii Britanii cu legaturi stranse cu FBI si comunitatea de informatii a SUA. Inainte ca Fusion GPS sa fie angajat de catre campania lui Clinton, aceasta a desfasurat aceasta investigatie la finantarea unui contra-candidat republican al lui Donald Trump. Prin intermediul firmei de avocatura a acestui avocat, Perkins Coie, echipa candidatului democrat a continuat sa finanteze aceasta investigatie pana in octombrie 2016, la doar cateva zile de alegerile prezidentiale, scrie cotidianul american ce citeaza surse din comunitatea de informatii a Statelor Unite. Christopher Steele, ce in perioada in care a fost cadru activ al agentiilor de informatii ale Marii Britanii a activat in Rusia, a adunat in acest dosar o serie de rapoarte informative. Agentiile de informatii ale Statelor Unite au dat publicitatii concluziile unui raport ce sustinea ca Rusia a intervenit in campania electorala din 2016 pentru a-l ajuta pe Trump. Fusion GPS a fost angajata initial sa cerceteze trecutul lui Donald Trump, si doar dupa ce au realizat legaturile extinse ale lui Trump cu Rusia au inceput investigatia acestora in detaliu. Sursele citate de WaPo sustin ca activitatea lui Steele nu a fost influentata direct de catre campania lui Clinton sau membrii DNC. O parte dintre acuzatiile formulate de catre acesta din urma au inceput sa circule in presa americana in vara lui 2016, in momentul in care FBI-ul a lansat propria investigatie de contra-informatii in legatura cu posibila legatura dintre Trump si Kremlin. Oficialii au afirmat ca FBI-ul a confirmat o parte din informatiile din acest dosar, iar altele, inclusiv cele mai senzationale acuzatii, nu au fost inca confirmate si este posibil sa nu fie vreodata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro