Warren Buffett dezvaluie un exercitiu mental care ne face mai fericiti

Warren Buffett dezvaluie un exercitiu mental care ne face mai fericiti

Warren Buffett este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, averea sa fabuloasa ridicandu-se la peste 75 de miliarde de dolari. Lucrati pe dezvoltarea calitatilor care va plac la ceilalti si scapati de lucrurile care va deranjeaza la ceilalti.

acum 28 luni (21 Nov 2017)

Warren Buffett este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, averea sa fabuloasa ridicandu-se la peste 75 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, cand elevii de la MBA l-au intrebat pe Buffett daca este fericit, raspunsul sau nu s-a raportat la bani, scrie cnbc.com. "Iata cum functioneaza: mai intai, imaginati-va oamenii din viata voastra ca pe niste societati cotate la bursa - unii vor reusi si valoarea lor va creste, altii vor claca si valoarea le va scadea. Imaginati-va ca aveti la dispozitie o ora, iar in acea ora trebuie sa alegeti care dintre acestia vor detina 10% din actiunile tale pentru tot restul vietii", a spus Buffett. Apoi, ganditi-va la cineva pe care il veti "vinde" repede, deorece te astepti ca valoarea sa ii scada.

"Veti descoperi ca acestea nu sunt lucruri innascute, cum ar fi abilitatea de a lovi cu piciorul mingea de fotbal sau de a canta, sunt calitati care iti cresc valoarea. Sunt lucruri precum generozitatea, umorul, iertarea - toate calitatile pe care le admirati la cei din jur", a explicat miliardarul.

"Pe de alta parte, uitati-va la lucrurile care nu va plac la cei din jur.

Lucrul pe care trebuie sa-l faceti este sa priviti lista si sa spuneti: vreau sa fiu ca acea persoana careia i-as oferi 10% din actiunile mele. Lucrati pe dezvoltarea calitatilor care va plac la ceilalti si scapati de lucrurile care va deranjeaza la ceilalti. "Persoana care face asta va fi o persoana fericita, va garantez", a concluzionat acesta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro