Vunk a lansat piesa-manifest "Respecta-te, romane!": "Noi trebuie sa ne facem auziti atunci cand ei se fac ca nu ne vad"

Vunk a lansat piesa-manifest

"Puterea de supravietuire, de renastere si de adaptare" sunt lucrurile pe care cantaretul le apreciaza cel mai mult la Romania, marturisind ca de 1 Decembrie spera ca tara sa "sa isi regaseasca linistea, sa fie ca primavara din muzica lui Enescu si Porumbescu."

acum 59 luni (2 Dec 2015)

a fost inregistrat la implinirea a exact o luna de la tragedia din clubul Colectiv si la cinci ani de cand Vunk a lansat "Vreau o tara ca afara". " este suma pieselor noastre si si nevoia de a trezi in cei de langa noi puterea de a se respecta pe ei insisi, pe cei din jurul lor, locul in care traiesc, locul in care muncesc, tara in care cresc. "Eu cred in ideea ca, asa cum au plecat marile schimbari in lumea asta, totul pleaca de la individ si nu de la functia pe care o poarta. "Puterea de supravietuire, de renastere si de adaptare" sunt lucrurile pe care cantaretul le apreciaza cel mai mult la Romania, marturisind ca de 1 Decembrie spera ca tara sa "sa isi regaseasca linistea, sa fie ca primavara din muzica lui Enescu si Porumbescu." Aceasta este de altfel esenta mesajelor pieselor-manifest ale trupei Vunk - certitudinea ca schimbarea porneste de la puterea oamenilor de a crede in anumite valori si de la forta cu care lupta pentru aceste idealuri. Proaspat tatic, Cornel Ilie marturiseste ca va incerca sa transmita fetitei sale aceleasi valori cuprinse in mesajele cantecelor Vunk, una dintre cele mai importante fiind respectul fata de tot ceea ce o inconjoara: "O s-o invat ce inseamna respectul si atunci o sa inteleaga ca nu este importanta doar tara in care traieste, ci ca lumea pe care si-o face in jur sa fie de ajutor tarii ei." ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro