Vremea sobolanilor | OPINIE

De fapt, lucrurile sunt mai simple: o gasca de penali, care a pus mana pe putere, e gata sa dea foc Romaniei pentru a scapa de puscarie si de confiscarea averilor bazate pe jaf. Despre cealalta capetenie de trib, Liviu Dragnea, se pronunta plastic un tovaras de suferinte penale, Sorin Ovidiu Vintu: "O prostie uriasa a fost tentativa de a trece fraudulos, printr-o ordonanta de urgenta, un decret de gratiere si niste modificari la Codul Penal si de Procedura Penala, folosind drept pretext supra-aglomerarea si conditiile subumane din penitenciare.

acum 70 luni (27 Jan 2017)

Comisia Europeana o spune pe sleau: "Guvernul si Parlamentul ar trebui sa se inspire din transparenta procesului decizional pusa in practica de Guvern in 2016". Adica, de Guvernul Ciolos.

Dar tribul penalilor pare atins de autism. Tine ordonantele la sertar, ca sa le poata scoate la momentul potrivit. Improasca minciuni in stanga si-n dreapta, prin studiourile de televiziune. O tine langa cu maretul program de guvernare, desi nu are buget nici dupa trei saptamani de domnie. Umfla cresterea economica in 2017 de la 4,3% la 5,5%, desi expertii spun ca e o nebunie. Elimina stiri "periculoase" de pe fluxul Agerpres, prin mana giboiului de partid instalat la conducerea agentiei guvernamentale de presa. De fapt, lucrurile sunt mai simple: o gasca de penali, care a pus mana pe putere, e gata sa dea foc Romaniei pentru a scapa de puscarie si de confiscarea averilor bazate pe jaf. Nu-ti trebuie multa scoala pentru a observa ca ordonantele anti-justitie sunt declaratii de razboi impotriva Romaniei.

Te intrebi, apoi, daca autorii loviturii de stat sunt doar ticalosi sau daca ei poarta germenii tradarii. In astfel de momente se destupa multe sticle de sampanie la Moscova. tine Romania departe de spatiul Schengen (prin hartuirea permanenta a Justitiei); tine Romania departe de zona euro (prin cresterea iresponsabila a deficitului, in doi ani, de la 1,5% la peste 3%); pune in discutie apartenenta Romaniei la Uniunea Europeana (prin solicitarea lui Tariceanu de a rupe Mecanismul de Cooperare si Verificare, care a fost conditie de aderare la UE); subrezeste pozitia Romaniei in cadrul NATO (prin incalcarea promisiunii de a aloca 2% din PIB pentru Aparare). Se comporta ca niste sobolani: dai cu bata dupa ei, se ascund, dar nu renunta la cascaval. Acum nu e de acord cu criticile Comisiei Europene, cica Raportul MCV "e plin de aberatii". Si arunca batista otravita: "Nu mai dorim sa cooperam in domeniul Mecanismului de Cooperare si Verificare".

E acelasi Taric... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro