Vreme rece in urmatoarele doua saptamani. Va ploua zilnic in toata tara in perioada 27 - 30 octombrie

Vreme rece in urmatoarele doua saptamani. Va ploua zilnic in toata tara in perioada 27 - 30 octombrie

In Moldova, temperaturile medii diurne vor scadea pana la mijlocul primei saptamani de la valori medii diurne de 12 -- 13 grade in data de 23 octombrie pana spre medii in jurul a 8 grade in zilele de 24 si 25 octombrie, apoi vor creste spre 14 -- 15 grade in data de 27 octombrie. In data de 29 octombrie media minimelor va scadea din nou spre 4 grade, apoi va creste din nou spre 6 grade in data de 30 octombrie, pentru ca in perioada cuprinsa intre 31 octombrie si 5 noiembrie temperaturile minime sa creasca usor pana spre sfarsitul intervalului de la valori medii in jur de 3 grade spre medii de 5--6 grade. Minimele vor scadea de la medii de 10 grade in 23 octombrie spre valori de 5 grade in 26 octombrie, vor creste apoi spre 7 grade in data de 28 octombrie, pentru ca in intervalul 29 octombrie -- 1 noiembrie tendinta acestora sa fie de scadere, incadrandu-se intre 3 si 6 grade, cele mai coborate valori medii inregistrandu-se in data de 1 noiembrie.

acum 79 luni (23 Oct 2017)

In Banat, in primele zile ale intervalului de prognoza vremea va fi mai rece decat in mod normal la aceasta data, astfel incat media regionala a temperaturilor diurne va fi de aproximativ 13 grade Celsius. Ulterior, in intervalul 27 -- 31 octombrie, variabilitatea termica se va manifesta de la o zi la alta, concretizandu-se prin medii diurne situate intre 12 si 18 grade si nocturne intre 3 si 7 grade. Temperaturile nocturne vor fi in scadere de la 10 grade la inceputul intervalului spre 5 grade pe 26 octombrie, apoi vor avea o evolutie oscilanta in cadrul unui ecart de la 3 la 7 grade. In Transilvania, in intervalul 23 -- 31 octombrie regimul termic va avea o evolutie oscilanta, concretizata prin variatii de temperatura pe intervale scurte de timp, atat la valorile maxime diurne, care se vor situa, in ansamblu, intre 8 si 14 grade, cat si la cele nocturne, cuprinse, in medie, intre 2 si 7 grade. In Maramures, in prima saptamana a intervalului de prognoza si la inceputul celei de a doua saptamani, valorile termice vor avea variatii pe intervale relativ scurte de timp si se vor situa, in medie regionala, intre 9 si 13 grade ziua si intre 4 si 8 grade noaptea.

Dupa data de 1 noiembrie, regimul termic se va mentine relativ constant, iar temperaturile vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei, astfel incat se va consemna o medie a temperaturilor maxime de 10 -- 12 grade, in timp ce minimele nocturne vor fi cuprinse intre 2 si 4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, dar acestea se vor semnala pe arii extinse si, posibil, in cantitati mai importante, pe 23 octombrie, precum si intre 27 si 30 noiembrie. In Moldova, temperaturile medii diurne vor scadea pana la mijlocul primei saptamani de la valori medii diurne de 12 -- 13 grade in data de 23 octombrie pana spre medii in jurul a 8 grade in zilele de 24 si 25 octombrie, apoi vor creste spre 14 -- 15 grade in data de 27 octombrie. Vremea se va raci... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro