Vrea Europa un Schengen militar?

Vrea Europa un Schengen militar?

> Zilele acestea trei fosti inalti oficiali americani- Kurt Volker, fost ambasador al SUA la NATO si fost adjunct al Secretarului de Stat in madatul lui George Bush, generalul David Petreus, fost sef al CIA si fost comandant al trupelor americane in Irak si Afganistan, parintele asa numitei Surge[1] (cresterea numarului de militari americani in Irak dar si schimbarea intregii strategii militare din teatrul de operatii) si nu in ultimul rand, fostul SACEUR (The Supreme Allied Commander Europe-Comandantul Suprem al Fortelor Militare ale NATO in Europa) generalul Philip Breedlove au fost prezenti la Bucuresti la seminarul despre Buna Guvernanta organizat de ONG-ul Strategikon. [1] David French de la National Review Institute, un judecator si un veteran al Operatiunii Irak Freedom declara despre generalul Petreus: Am slujit sub comanda generalului Petreus (departe in ierahia militara-un capitan intr-un escadron de calaerie blindata dislocat la 150 de km de Bagdad) in timpul Surge (conceptul de surge insemna o crestere semnificativa a numarului de militari) si am vazut cu ochii mei puterea unui lidership coeerent, aplicarea corecta a unei strategii si nu in ultimul rand aplicarea corecta a fortei.

acum 37 luni (9 May 2017)

>

Zilele acestea trei fosti inalti oficiali americani- Kurt Volker, fost ambasador al SUA la NATO si fost adjunct al Secretarului de Stat in madatul lui George Bush, generalul David Petreus, fost sef al CIA si fost comandant al trupelor americane in Irak si Afganistan, parintele asa numitei Surge[1] (cresterea numarului de militari americani in Irak dar si schimbarea intregii strategii militare din teatrul de operatii) si nu in ultimul rand, fostul SACEUR (The Supreme Allied Commander Europe-Comandantul Suprem al Fortelor Militare ale NATO in Europa) generalul Philip Breedlove au fost prezenti la Bucuresti la seminarul despre Buna Guvernanta organizat de ONG-ul Strategikon.

Audierile in Congresul SUA

Trebuie sa reamintesc intai, celor care nu stiu, generalul Breedlove a fost audiat in Senat la Comisia pentru Serviciile Armate in legatura cu situatia din Europa, de doua ori in anul 2016. In fata senatorilor americani generalul a vorbit de interesul american in Europa, despre Rusia revansarda si actiunile ei in Ucraina si Siria, despre fortele SUA din Europa si despre amenintarea nucleara a Rusiei. Am spicuit cateva dintre evaluarile generalului Breedlove fata de temele de mai sus, evaluari facute in cadrul audierilor. Cat priveste Rusia revansarda a afirmat ca aceasta nu imparte obiective de securitate comune cu Occidentul si considera SUA si NATO ca o amenintare la propria securitate. Rusia continua efortul de modernizare a armatei, pe termen lung, si in actiunile recente din Ucraina si Siria a demonstrat o alarmanta crestere a proiectarii fortelor expeditionare si a capacitatilor de lupta si de sustinere logistica. Rusia a petrecut ultimii 20 de ani analizand operatiunile militare ale SUA, stabilind o noua doctrina si o structura de forte care sa contracareze puntele forte ale SUA si NATO- declara generalul Philip Breedlove.

Incetarea focului in estul Ucranie ramane nesemnificativ iar Rusia continua activitatile de destabiliz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro