Voucherele de vacanta n-au prea ajutat turismul

Voucherele de vacanta n-au prea ajutat turismul

Vacante mai putine pe Litoral Vremea capricioasa, ofertele pentru destinatii externe, vanzarea directa realizata de unii hotelieri de pe litoral, tarifele mai mari in medie cu 10% fata de anul trecut au dus la scaderea numarului de turisti in statiunile de pe litoral in sezonul 2017, vanzarile inregistrate prin agentiile de turism fiind, in general, la nivelul de anul trecut.

acum 77 luni (26 Sep 2017)

Valoarea sejururilor cumparate cu vouchere de vacanta a fost de numai 10,3 milioane de euro, pana la finalul lunii iulie, acestea fiind acordate, in prezent, numai in sistemul privat, au informat reprezentantii ANAT.

"Ne-am asteptat ca si angajatii din sistemul public, 1,2 milioane de persoane, sa primeasca vouchere de vacanta in acest an si piata sa creasca de la 10 milioane de euro, in 2016, la 380 de milioane de euro, dupa calculele noastre. Intre timp, in cazul bugetarilor valoarea lor a fost stabilita la numai 1.450 de lei/persoana, iar rectificarea bugetara, in urma careia si institutiile publice sa poata acorda vouchere de vacanta, s-a facut la finalul verii", a spus Adrian Voican, prim-vicepresedinte ANAT. Cu 20% mai multe sejururi in statiunile balneare Cererea pentru vacante in statiuni balneare, in crestere de la un an la altul, a adus vanzari mai mari cu 20% in sezonul 2017, si chiar peste, in zonele mai dezvoltate, fiind urmate de cele pentru statiunile montane si Delta Dunarii, in timp ce pentru litoral s-au inregistrat vanzari sub asteptari.

"Investitii realizate in structuri de cazare din zonele balneare, in centre de relaxare si tratament au schimbat perceptia ca zona balneo este destinata numai persoanelor cu diferite afectiuni si au inclus produsul in oferta mai multor agentii de turism", sustine ANAT. Vacante mai putine pe Litoral Vremea capricioasa, ofertele pentru destinatii externe, vanzarea directa realizata de unii hotelieri de pe litoral, tarifele mai mari in medie cu 10% fata de anul trecut au dus la scaderea numarului de turisti in statiunile de pe litoral in sezonul 2017, vanzarile inregistrate prin agentiile de turism fiind, in general, la nivelul de anul trecut.

"Pe litoral a fost un sezon cu multe provocari, care a inceput fulminant, cu vanzari foarte mari pe pachetele de Inscrieri Timpurii, vanzari care s-au mai atenuat spre mijlocul verii, si din cauza vremii, care a fost capricioasa, si din cauza faptului ca dest... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro