Votul pentru MRU: Oastea PSD, ingenuncheata de genunchiul lui Ponta

Votul pentru MRU: Oastea PSD, ingenuncheata de genunchiul lui Ponta

Senatorul liberal Mihai-Razvan Ungureanu a depus ieri juramantul de numire in functia de director al SIE, dupa ce plenul reunit al celor doua Camere l-a validat in functie cu 278 de voturi favorabile si sase "impotriva". Desi au avut 14 oameni in minus, dupa ce 10 liberali si patru parlamentari UNPR au lipsit de la sedinta, liberalii au reusit sa aduca in plen 289 de parlamentari, cu 11 mai mult decat aveau nevoie pentru a asigura cvorumul de sedinta, de jumatate plus unu dintre cei 554 de parlamentari cati numara Legislativul. Nu mi-a fost usor, dar mi-am respectat cuvantul si voi veni la serviciu, si de la Miercurea Ciuc, si de la Cluj, si voi veni si de pe Luna pentru oameni care si-au respectat cuvantul fata de mine, fata de noi", a spus Kelemen Hunor, in aplauzele liberalilor din sala.

acum 57 luni (30 Jun 2015)

Senatorul liberal Mihai-Razvan Ungureanu a depus ieri juramantul de numire in functia de director al SIE, dupa ce plenul reunit al celor doua Camere l-a validat in functie cu 278 de voturi favorabile si sase "impotriva". Alti cinci alesi prezenti la sedinta s-au abtinut de la vot. Astfel, liberalii au reusit ieri sa stranga o majoritate de conjunctura, dupa ce parlamentari din toate grupurile, cu exceptia celor de la PSD, PMP si ALDE, s-au prezentat la sedinta plenului reunit si au votat in favoarea numirii senatorului liberal Mihai-Razvan Ungureanu la sefia SIE. Desi au avut 14 oameni in minus, dupa ce 10 liberali si patru parlamentari UNPR au lipsit de la sedinta, liberalii au reusit sa aduca in plen 289 de parlamentari, cu 11 mai mult decat aveau nevoie pentru a asigura cvorumul de sedinta, de jumatate plus unu dintre cei 554 de parlamentari cati numara Legislativul.

MRU: "Putem schimba perceptia asupra serviciilor"

La finalul votului, Ungureanu le-a multumit parlamentarilor, in special celor de la UNPR si UDMR pentru votul acordat si a declarat ca este onorat sa preia inca o data sefia Serviciului de Informatii Externe. Vremurile sunt grele, norii se aduna si cand vine ploaia, asa cum cand vine ploaia iti iei umbrela, cand vezi cum arata lumea astazi incerci sa ai o structura de securitate din ce in ce mai buna", a spus MRU.

In ce priveste revenirea sa la conducerea SIE, Ungureanu a subliniat ca o prioritate a viitorului sau mandat va fi modificarea cadrului legislativ care priveste serviciile, dar si "schimbarea perceptiei care planeaza" asupra structurilor de informatii. Mandatele prin care am trecut m-au facut sa inteleg ca este nevoie de un nou cadru legislativ, de o noua abordare a problematicii de securitate", a explicat Ungureanu.

PSD si ALDE, la brat

La inceputul sedintei conduse de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, res... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro