VOT PREVIZIBIL. Camera Deputatilor a RESPINS cererea DNA de urmarire penala a lui Ponta

Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte insemnată din sumele obținute de către SCA "Șova și Asociații" de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională in temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură. Primul pas spre dictatură Conform DNA, el este acuzat că l-a desemnat pe Dan Șova ca ministru pentru Relația cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine și ministru al Transporturilor, in condițiile in care premierul ar fi beneficiat in trecut de foloase din partea acestuia și de dreptul de folosință gratuită a unui autoturism.

acum 90 luni (9 Jun 2015)

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat, după ce deputații au respins cererea DNA de urmărire penală in cazul său, că este un vot normal.

"Vreau şi cred că Parlamentul şi Guvernul au obligaţia de a respecta Constituţia şi de a-i apăra mai ales pe alţii, pentru că alţii, oameni simpli, nu au sprijinul pe care am avut eu ocazia să-l am.

​UPDATE: Deputații au respins, marți, in plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, cu 231 "pentru" respingerea urmăririi penale și 120 "impotrivă".

UPDATE: Premierul Victor Ponta le-a cerut, marți, deputaţilor să nu voteze politic in cazul său, intrucat nici el nu a votat atunci cand a considerat că puterea Parlamentului sau a Guvernului este incălcată abuziv de o altă putere.

Citește și: Cum s-a apărat Ponta in Camera Deputaților

"Ca deputat, ştiţi foarte bine că nu am votat cand am considerat că se incalcă puterea Parlamentului sau a Guvernului in mod abuziv de o altă putere a ţării. De asemenea, premierul a mai adăugat că și el a fost ales tot in urma votului exprimat de aceștia.

UPDATE: Liderul PNL, Ludovic Orban, l-a acuzat pe Valeriu Zgonea că induce in eroare deputații, intrucat aceștia trebuie să voteze cererea procurorului privind urmărirea penală a premierului Victor Ponta, ci nu raportul realizat, luni, de Comisia Juridică.

Citește și: Scandal la votul in cazul Ponta, din Parlament: PNL il acuză de tertipuri pe Zgonea

UPDATE: A inceput ședința in Plenul Camerei Deputaților.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a ajuns, marți, in Plenul Camerei Deputaților, unde se votează cererea DNA de incepere a urmăririi penale in cazul său.

------------

Camera Deputaților dezbate și votează marți solicitarea procurorului general referitoare la inceperea urmăririi penale a lui Victor Ponta, intr-un dosar in care este cercetat p... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro