Vot in Senat. Gabriel Oprea poate fi urmarit penal in dosarul "Limuzina". Generalul ceruse sa fie salvat

Vot in Senat. Gabriel Oprea poate fi urmarit penal in dosarul

Senatorii juristi au avizat pozitiv solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale pentru Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu in dosarul in care sunt cercetati fosti sefi ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), insa scorul a fost strans: sase voturi "pentru" si cinci "impotriva". "Le-am spus colegilor de la Comisia juridica faptul ca in timpul mandatului meu ca vicepremier si ministru de Interne nu s-a cumparat o masina sau zece, ci 5.000 de masini. Ca ministru de Interne aveam protectie de SPP si masina luata in comodat de la alta institutie, care se mai strica din cand in cand.

acum 100 luni (24 Feb 2016)

UPDATE Doina Tudor: Ma asteptam la acest vot. Plenul Senatului a ]ncuviin'at solicitarea procurorilor DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatoarei PNL Doina Anca Tudor, cu 61 de voturi 'pentru' si 57 de voturi 'contra'. Sunt acuzata ca am fost complice la luare de mita alaturi de fostul meu sot. Coincide cu despartirea de sotul meu. Am aflat de relatia extraconjugala a lui. Prietenii au aflat de la mine despre suferinta mea. Acuzele la adresa mea si a fostului meu sot sunt compelt nefondate. Un barbat indragostitm,, plecat pe alt drrum, va mai apela la serviciile celei de care se desparte. Eu nu as fi fost niciodata persoana de incredere in aceste resupuse relatii de mediere. In data de 18 februarie, un domn procuror ma acuza ca as fi primit 3200.000 de euro.

UPDATE Senatorii vor vota asupra solicitarii DNA de retinere si arestare a senatoarei Doina Tudor.

UPDATE Senatorii au aprobat, cu 71 de voturi "pentru" si 52 "impotriva cererea DNA de incepere a urmaririi penale pe numele lui Gabriel Oprea. Nu cunoasteti situatia de fapt. Lumina in aceasta cauza mi-a facut un secretar de stat care este coautor la aceasta fapta. Sunt lucruri de serviciu secret si nu indraznesc sa va sun dvs. Din ce am studiat eu si ce mi-a prezentat acest minunat domn mi-a reie;it cu claritate ca este o falsa problema. Acest serviciu infiintat trebuia sa achizitioneze o masina care nu trebuia deconspirata. Daca s-a ajuns ins ituatia in acer sa nu avem la dispozitie dosarul, se va ajunge sa incuviintam arestarea cu o simpla hartie. In toata cariera mea de ministru si parlamentar m-am batut pentru depturile miliatrilor, a celor de la Interne. Toate institutiile abilitate au identificat amenintari la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, incusiv a mea. Au reinfiintat o unitate pentru paza si protectia ministerului de Interne.

Conform raportului Comisiei Juridice, senatorul Gabriel Op... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro