Vorbe de duh de la Coco Chanel, femeia care a revolutionat moda: "Simplitatea este cheia adevaratei elegante"

Vorbe de duh de la Coco Chanel, femeia care a revolutionat moda:

In cartea sa, "Coco Chanel, Innovator and Icon", Aime Joseph o considera drept cea mai influenta si inovatoare creatoare de moda de pana acum. Alb si negru, culorile preferate Tesaturile preferate ale lui Chanel erau tweed si jersey, iar taiorul a devenit "un must". Va recomandam si: Romanca splendida care a innebunit Parisul: cariera fascinanta a inegalabilei actrite Elvira Popescu, supranumita de francezi "Notre Dame de Theatre" Povestea fabuloasa a romancei Nadia Gray.

acum 43 luni (26 Jul 2016)

In cartea sa, "Coco Chanel, Innovator and Icon", Aime Joseph o considera drept cea mai influenta si inovatoare creatoare de moda de pana acum. Despre Coco, Christian Dior spunea: "Cu un pulover negru si cateva siraguri de perle a revolutionat moda". Coco Chanel a ramas celebra nu numai pentru rochia scurta, neagra, si pentru parfumul "Chanel nr. 5", ci si pentru taioarele, pantofii, posetele si bijuteriile create.

Stilul lui Gabrielle Chanel a fost revolutionar pentru anii '20: a creat nu doar haine noi si o noua marca, ci un nou stil de viata. A creat mai ales palarii si doar dupa cativa ani a inceput sa deseneze haine. Mai apoi s-a decis sa creeze gentile gigantice, parfumuri (de amintit istoricul Chanel n?5), incaltaminte bicolora, ceasuri unisex si bijuterii. Interpretand spiritul modernist al epocii, Chanel cauta noua imagine de femeie libera si independenta de barbati: o femeie revolutionara, moderna si de avangarda.

Alb si negru, culorile preferate

Tesaturile preferate ale lui Chanel erau tweed si jersey, iar taiorul a devenit "un must". Culorile preferate si cel mai des folosite erau negrul, albul, la care se mai adauga si albastrul-inchis, bejul si griul. Constientizarea propriul corp, comoditatea, masculinitatea, eventual combinata cu feminitatea sunt principiile de baza cu care Coco prin creatiile sale a sedus femei, dar si barbati.

Cea mai mare creatoare a secolului al XX-lea

Gabrielle Bonheur "Coco" Chanel (n. 10 ianuarie 1971) este considerata una dintre cele mai mari creatoare de moda ale secolului al XX-lea, alaturi de nume precum Paul Poiret, Christian Dior, Christian Lacroix, Guy Laroche, Nina Ricci sau Givenchy.

Gabrielle Chanel moare la varsta de 87 de ani, intr-o duminica, in apartamentul ei din Hotel Ritz din Paris, pe 10 ianuarie 1971. In prezent, casa de moda este pe mana lui Alain Wertheimer si Gerard ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro