Voluntari care invata sa salveze viata celor dragi. "Nu stii niciodata cand ti se poate intampla ceva"

Voluntari care invata sa salveze viata celor dragi.

Intrebata cum si-ar convinge colegii de la postliceala sa urmeze cursul de voluntariat de la ISU Teleorman, raspunsul ei a fost: "I-as motiva spunandu-le ca e o experienta noua, ca sunt notiuni de baza pe care trebuie sa le stie orice om. Cei 5 voluntari FOTO: Florina Pop Acest curs de voluntariat cuprinde cateva ore de teorie, care s-au terminat si urmeaza 240 de ore de practica pe care cei cinci inscrisi le vor face la detasamente de pompieri din Alexandria si Rosiorii de Vede.

acum 56 luni (25 May 2018)

"E o experienta noua", spune Dumitru Georgel, elev in clasa a XI-a la o scoala din judetul Teleorman. E de loc din Alexandria si spune ca a aflat de curs de la iubita lui, care a facut cursul anul trecut. Ne-a povestit ca e arbitru de centru la echipe de fotbal din Liga a VI-a si ca il tenteaza o cariera militara.

De aceeasi parere este si Florin Pruna, un agent de paza in varsta de 53 de ani, din acelasi oras. A venit la cursul de voluntari de la ISU nedormit dupa o noapte de munca. Ne spune ca a vazut incendii de vegetatie la el in localitate. "Eu am participat la multe incendii la mine in localitate, incendii de vegetatie. E motivat sa invete cum sa-si apere de foc pe cei dragi si munca sa de-o viata. Intrebata cum si-ar convinge colegii de la postliceala sa urmeze cursul de voluntariat de la ISU Teleorman, raspunsul ei a fost: "I-as motiva spunandu-le ca e o experienta noua, ca sunt notiuni de baza pe care trebuie sa le stie orice om.

Cei 5 voluntari FOTO: Florina Pop

Acest curs de voluntariat cuprinde cateva ore de teorie, care s-au terminat si urmeaza 240 de ore de practica pe care cei cinci inscrisi le vor face la detasamente de pompieri din Alexandria si Rosiorii de Vede. Mai putin de un minut", subliniaza cel ce le-a predat notiunile de teorie, Marius Baloiu (foto mai jos), plutonier adjuntant si formator in cadru ISU Teleorman. Nu e prima serie de cursanti pe care ii are si a mai tinut lectii de prim ajutor la scoli din Alexandria. Ne spune ca, in situatii de criza, cele mai mari greseli pe care le fac oamenii sunt lipsa cunostintelor si dorinta de a face bine care duce la mai mult rau.

"Voluntariatul e expresia solidaritatii si respectului fata de semeni", incheie Gelu Dragomir, purtatorul de cuvant al pompierilor teleormaneni.

Mai puteti citi:

FOTO Catelusa din Teleorman care ajunge unde pompierii nu pot

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro