Volanul cu aer conditionat si sapunurile cu marca permanenta, doua inventii spectaculoase ale unui galatean

Volanul cu aer conditionat si sapunurile cu marca permanenta, doua inventii spectaculoase ale unui galatean

A urmat Facultatea de Inginerie de la Galati iar apoi a cerut sa fie repartizat la Uzina de Automobile din Pitesti, acolo unde a lucrat in sectie, dar si in proiectare, o alta pasiune de-a barbatului. Desi este pasionat de autovehicule si de design, Doru Neacsu a reusit sa mai realizeze o inventie, de data aceasta in domeniul cosmeticelor. Sapunuri cu marca permanenta - o noua inventie Asa au luat nastere sapunurile cu marca permanent, o inventie ideala pentru departamentul de marketing al marilor firme, in conditiile in care pe o parte a sapunului se poate trece logo-ul producatorului, iar pe celalalta parte poate fi trecut logo-ul unui hotel, de exemplu. La scurt timp mi-a spus ca mai vrea un sapun pentru ca fata ei, care avea probleme cu tenul si care a incercat fel si fel de tratamente, are acum un ten mult mai luminos.

acum 50 luni (22 Jan 2016)

Sunetul unui motor turat pe strazile Galatiului este sunetul pe care Doru Neacsu si-l aminteste cel mai bine din copilarie. Privea curios cum rotile se miscau cu rapiditate si isi dorea doar sa inteleaga mecanismul dupa care functioneaza.

"La scurt timp am trecut si la Dacia 1300, eram tare pasionat de tot ce inseamna automobile. Le faceam rotile mai mari, jentile mai late, garda mai joasa, eram tare mandru", isi aminteste Doru Neacsu. A urmat Facultatea de Inginerie de la Galati iar apoi a cerut sa fie repartizat la Uzina de Automobile din Pitesti, acolo unde a lucrat in sectie, dar si in proiectare, o alta pasiune de-a barbatului. Apoi s-a reintors in orasul natal si s-a angajat la cea mai mare firma de constructii din Galati. A lucrat ca inginer, sef de sectie, dar in paralel si-a descoperit o noua pasiune - cea pentru design. A facut proiectarea si designul pentru cladirea in care muncea zi de zi - birourile, parcarea, sigla. Iar in final s-a apucat de o noua facultate, cea de design ambiental si publicitar. Nu m-am dat in laturi de la nimic. In design m-am ocupat de foarte multe case si fiecare arata diferit, in functie de clienti. Am facut si o casa inalta, doar cu geamuri de sticla, dar asta pentru un tanar de 16 ani", ne-a povestit galateanul. Nu a stat mult pe ganduri si s-a pus pe treaba. A desenat de mai multe ori si nu o data s-a trezit in miezul noptii pentru a aduce modificari.

Procesul nu a fost de lunga durata si nici costisitor. A fost ajutat de prieteni, rude, familie iar toate probele le-a facut pe propria masina. Apoi m-am ocupat de o retea de canal care uneste orificiile intre ele. El este legat de sistemul de climatizare al masinii. Si nici nu creste foarte mult pretul masinii, e vorba de idee mai mult, care poate fi implementata oricand", ne-a povestit Doru Neacsu.

O idee privita cu scepticism chiar si de prieteni. Isi aminteste ca toti ii spuneau ca sigur a mai ex... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro