Voiculescu o fi citit ce-a "scris"? "Coruptii sa nu aiba dreptul la eliberare conditionata", fragment din cartea Varanului
"Noi consideram ca toate pagubele produse societatii prin coruptie trebuie recuperate de la cei vinovati, ca eforturile de la cei vinovati trebuie continuate si intensificate, in limitele legii, pentru ca doar convingerea ca nu se vor putea bucura linistiti de roadele furtului lor ii va descuraja pe cei tentati de imbogatire prin coruptie", arata afaceristul. S-a tinut cont, in sedinta de Guvern de astazi, si de punctul de vedere al CSM, care considera ca, sigur, articolul ar fi bine sa prezinte un mecanism prin care adevaratele lucrari stiintifice sau adevaratele elemente de valoare adaugata stiintifica pot sa constituie in continuare un element de sustinere pentru executorii lor asa incat sa poata beneficia de aceasta facilitate", a declarat ieri Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Executivului. 337 de carti scrise anul trecut in puscarii Acesta a subliniat insa ca, din punctul de vedere al Guvernului, s-a facut un abuz de drept in utilizarea excesiva a acestei prevederi si a aratat ca daca in 2006 nu a fost publicata nicio lucrare in inchisoare, anul trecut au fost scrise 337 de carti.
"Adevarul" a studiat 7 dintre lucrarile stiintifice pe teme de economie semnate de Dan Voiculescu, care au fost depuse la Biblioteca Nationala. Trebuie spus ca aceste lucrari au o bibliografie generala generoasa, aproximativ 200 de titluri, si multe trimiteri la baze de date pe internet, in conditiile in care detinutii nu au acces la calculator. Unul dintre motivele pentru care este necesar acest lucru l-a explicat chiar autorul: "S-au pradat zeci de miliarde de euro in Romania din '89 pana in prezent si aproape nimeni n-a fost pedepsit!". "Consideram ca trebuie aduse modificarile necesare legislatiei pentru ca infractiunile de coruptie sa nu se bucure de prescriere, gratieri, reduceri ale termenelor de recluziune sau alte prevederi favorizante, mai ales atunci cand pagubele nu au putut fi recuperate", mai spune autorul.
Despre prejudiciile nerecuperate
O alta idee la care face referire in cartile sale este cea privind recuperarea prejudiciilor din dosarele de coruptie. "Noi consideram ca toate pagubele produse societatii prin coruptie trebuie recuperate de la cei vinovati, ca eforturile de la cei vinovati trebuie continuate si intensificate, in limitele legii, pentru ca doar convingerea ca nu se vor putea bucura linistiti de roadele furtului lor ii va descuraja pe cei tentati de imbogatire prin coruptie", arata afaceristul.
Insa autoritatile romane nu au reusit sa recupereze de la Dan Voiculescu decat 1%, din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA. Exponent al intereselor intreprinzatorilor privati, mai ales ale celor mici si mijlocii, conceptul nostru semnaleaza si faptul ca privatizarea preferentiala, cu ignorarea interesului public si/sau prin comision, s-a transformat intr-o forma deosebit de toxica de concurenta neloiala fata de intreprinzatorul care doreste crearea de noi unitati productive ("Greenfield investments")", precizeaza Voiculescu.
Si conchide: "Paradoxal, prin coruptie,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro