Voi chiar nu aveti (si) altceva de facut?

Scandalul ANAF-Intact depaseste ca semnificatie soarta unor sedii ale unor posturi de televiziune, devenind un test al turnesolului pentru modul in care functioneaza institutiile statului atunci cand au de aparat interesul public in raport cu interesul privat. In schimb, senatorii au aflat de la premier ca decizia ANAF se bazeaza pe legi votate tot de clasa politica sau pe decizii ale Curtii Constitutionale care a respins legi prost redactate tot de clasa politica.

acum 83 luni (22 Feb 2016)

Scandalul ANAF-Intact depaseste ca semnificatie soarta unor sedii ale unor posturi de televiziune, devenind un test al turnesolului pentru modul in care functioneaza institutiile statului atunci cand au de aparat interesul public in raport cu interesul privat. Este imposibil sa separam aceasta nonactiune de declaratia fostului premier Victor Ponta, cum ca Antena 3 nu va fi scoasa afara din sediu. La propunerea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, senatorii l-au chemat la ordine pe premierul Dacian Ciolos pentru a da explicatii, desi nu era primul caz de institutie media care isi pierde sediul. Sedinta Senatului in care Ciolos a furnizat explicatiile a produs amanarea unor proiecte de legi care vizau sanatatea sau audiovizualul. In schimb, senatorii au aflat de la premier ca decizia ANAF se bazeaza pe legi votate tot de clasa politica sau pe decizii ale Curtii Constitutionale care a respins legi prost redactate tot de clasa politica. Parlamentarii puteau macar sa citeasca legile daca tot ii platim, inclusiv pentru zilele in care nu fac nimic, dar au program oficial de "studiu individual".

Presedintele Iohannis a iesit si el la rampa, invocand apararea libertatii de exprimare, care ar fi pusa in pericol din "banale motive administrative" si de "heirupismul" ANAF. Cu alte cuvinte, Iohannis, care nu simte nevoia sa se implice nici atunci cand este cazul, a simtit nevoia sa intervina acum, cand era vorba de aplicarea unei decizii judecatoresti si nu exista nicio o dovada ca institutiile statului nu ar functiona. Dar aici avea presedintele vreun act de semnat, vreun rol constitutional de jucat? Sigur, intre timp presedintele a facut un pas in lateral, insa, chiar si la revenire, Iohannis a insistat pe tema libertatii de exprimare, desi nu are nicio legatura cu speta, Antena 3 poate sa emita din alt sediu.

La randul sau, presedintele PSD Liviu Dragnea ameninta Guvernul Ciolos cu o motiune de cenzura daca nu rezolva situatia sediilor Intact. D... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro