Vladimir Putin vrea inlocuirea Uniunii Euroasiatice cu Rusia mare

> Daca informatiile furnizate de jurnalistii rusi sunt corecte, atunci Vladimir Putin ar fi afirmat ca omologul sau, din Kazahstan, experimentatul Nursultan Nazarbayev a "creat o stare pe un teritoriu care nu a avut niciodata un stat... *Noi am luptat pentru demnitatea de a fi roman, pentru alfabetul roman, pentru a gandi si vorbi romaneste si pentru a nu fi sovietic, sau un om care nu are identitate, nu are nationalitate, asa cum s-a intamplat cu noi, pe parcursul a 200 de ani. Asteptam ca liderii nostri, tanara noastra clasa politica, care de abia se formase, sa duca tratative, sa discute, cu Moscova, la Bucuresti, dar nu s-a reusit, pentru ca am intrat in alta faza, care a inceput cu conflicte, incepand cu cele dintre noi si, la inceput, separatistii din Transnistria, apoi din Gagauzia, care ne-au provocat un razboi si ne-au distantat de acest mare eveniment - Unirea.

acum 78 luni (2 Sep 2014)

>

Daca informatiile furnizate de jurnalistii rusi sunt corecte, atunci Vladimir Putin ar fi afirmat ca omologul sau, din Kazahstan, experimentatul Nursultan Nazarbayev a "creat o stare pe un teritoriu care nu a avut niciodata un stat...

Nursultan fiind anterior laudat si prezentat ca initiator, teoretic, al Uniunii Eurasiatice, tocmai pentru ca Moscova sa evite acuzatia reinvierii URSS, de catre actualul sef al statului rus, prin noua structura amintita.

Brusc, unuia dintre cele trei state semnatare ale documentelor de infiintare a noii uniuni, i se sterge dreptul la propria istorie nationala, chiar daca anterior sovietizarii, patru veacuri a avut un predecesor lipsit de capastrul imperial, devenit ulterior sovietic.

Deocamdata, acest al treilea stat membru al viitoarei Uniuni Euroasiatice nu a fost vizat de discursul negativist al presedintelui Vladimir Putin.

Unul la care, presedintele Kazahstanului a dat o replica memorabila:

"Kazahstanul are dreptul de a se retrage din Uniune Economica Eurasiatica. istoria contestata, independenta anulata, de intrarea fortata in Uniunea Euroasiatica, si mai nou, dupa afirmatiile lui Vladimir Putin despre ucraineni si despre Kazahstan, au o singura soarta visata, iata, la Kremlin.

Povestea cu Noua Rusie, din sudul si estul Ucrainei fiind doar un scenariu pentru antrenarea liderilor occidentali, la capitolul declaratiilor de presa si a comunicatelor oficiale lipsite de virilitatea pe care o demonstreaza zilnic, manu militari, presedintele Putin.

In acest context am invitat la un schimb de opinii romani din stanga si din dreapta Prutului, pentru a pune sub lupa soarta Republicii Moldova.

Din cele 100 de minute, ale unui brainstorming necesar, in aceste zile, am optat pentru selectia unora dintre afirmatiile sugestive, ale celor trei invitati la emisiunea "Valori euroatlantice". Mircea Chelaru:

*Nu vom putea face pasul urmat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro