Vladimir Putin viziteaza Crimeea, Kievul protesteaza

De cealalta parte, Ministerul ucrainean de Externe a denuntat vizita liderului de la Kremlin, care s-a deplasat de mai multe ori in Crimeea dupa anexarea peninsulei. "Partea ucraineana considera aceasta vizita (...) drept o incalcare grosolana a suveranitatii statului si a integritatii teritoriale a Ucrainei", a afirmat diplomatia de la Kiev, citata de agentia oficiala rusa TASS.

acum 82 luni (24 Jun 2017)

In Crimeea, potrivit unui comunicat al Kremlinului, Putin a vizitat celebra tabara pentru tineri Artek, situata pe malul Marii Negre. "Nu cu mult timp in urma, Artek traia timpuri destul de dificile. Dar acum este pe cale sa renasca si renaste ca tabara internationala de vacante", a declarat presedintele rus, intr-un discurs rostit in fata tinerilor aflati in tabara. Dupa destramarea URSS in 1991, Artek a ramas, la fel ca si Crimeea, in componenta Ucrainei independente, primind copii ucraineni. Dar dupa anexarea Crimeei de catre Rusia, tabara si-a redeschis portile, dupa ce a fost renovata. Creata in 1925 la ideea lui Lenin, Artek a functionat mai intai ca sanatoriu pentru copii bolnavi de tuberculoza.

La acea vreme, multe cantece faceau referire la "prietenia nascuta la Artek", noteaza Belga. Aceeasi tema a fost abordata acum si de Putin. De cealalta parte, Ministerul ucrainean de Externe a denuntat vizita liderului de la Kremlin, care s-a deplasat de mai multe ori in Crimeea dupa anexarea peninsulei. "Partea ucraineana considera aceasta vizita (...) drept o incalcare grosolana a suveranitatii statului si a integritatii teritoriale a Ucrainei", a afirmat diplomatia de la Kiev, citata de agentia oficiala rusa TASS. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro