Vladimir Putin se intoarce. Cu degetul pe tragaci in Marea Neagra

Vladimir Putin se intoarce. Cu degetul pe tragaci in Marea Neagra

> Revenirea lui Putin s-a petrecut in ziua in care s-a implinit un an de la anexarea Crimeei, moment evocat de presedintele rus intr-un documentar inregistrat inaintea misterioasei sale disparitii. De partea cealalta mii de soldati rusi iau parte la aplicatii militare atat in Marea Neagra, dar si in alte regiuni din centrul si din nordul tarii. In mod clar, desi sustine ca vrea la guvernare, PNL nu este pregatit si nici nu isi doreste prea tare sa preaia cheile de la Palatul Victoria.

acum 74 luni (18 Mar 2015)

>

Revenirea lui Putin s-a petrecut in ziua in care s-a implinit un an de la anexarea Crimeei, moment evocat de presedintele rus intr-un documentar inregistrat inaintea misterioasei sale disparitii. Deasemenea, revenirea sa dupa pauza pe care Kremlinul nu a reusit totusi sa o explice, s-a facut in ziua inceperii unor exercitii militare fara precedent in zona Marii Negre. De partea cealalta mii de soldati rusi iau parte la aplicatii militare atat in Marea Neagra, dar si in alte regiuni din centrul si din nordul tarii.

Angrenata in efortul de pe Flancul Estic al Aliantei, Romania este angrenata si pe frontul intern generat de lupta anti-coruptie. Guvernarea PSD a fost serios zdruncinata de ultimele acuzatii aduse unor importanti membri, fosti sau actuali, ai echipei ministeriale, cum sunt cei doi apropiati ai premierului Ponta, Dan Sova si Darius Valcov.

Pana acum, premierul a dovedit ca are capacitatea de a pastra in sprijinul sau o majoritate parlamentara confortabila. Totusi, este pentru prima oara cand colaboratori politici foarte apropiati ai lui Victor Ponta se vad in situatia de a fi dusi in arestul politiei. Votul din Senat in ceea ce il priveste pe Dan Sova va pune la incercare soliditatea coalitiei si a PSD. PSD, lovit puternic atat la centru, cat si la nivelul baronilor locali, este cu nervii intinsi la maxim.

Dar, nici PNL nu a dovedit pana in prezent ca ar avea capacitatea sa preia guvernarea in cazul unei defectiuni la nivelul PSD. Aflat parca in transa, PNL a pierdut ritmul si arata ca un telespectator al stirilor asteptand sa comenteze vag ce s-a mai intamplat prin targ. Pe masura ce PSD este tot mai lovit, PNL in loc sa foloseasca prilejul, pare tot mai decuplat si mai stins in reactii. In mod clar, desi sustine ca vrea la guvernare, PNL nu este pregatit si nici nu isi doreste prea tare sa preaia cheile de la Palatul Victoria. Poate ca liderii partidului se gandesc ca sunt vremuri grele si, pana nu se liniste... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro