Vladimir Putin recunoaste ca a luat in calcul atacul nuclear pentru recucerirea Crimeei

Vladimir Putin recunoaste ca a luat in calcul atacul nuclear pentru recucerirea Crimeei

Putin a povestit ca a dat ordinul secret pentru preluarea teritoriului in urma unei reuniuni din noaptea de 22 spre 23 februarie, la care au participat liderii rusi si directorii agentiilor de securitate, care avea ca prim scop "salvarea" presedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

acum 60 luni (16 Mar 2015)

Putin a recunoscut ca a luat in calcul mobilizarea arsenalului nuclear pentru a impiedica agentii straini sa opreasca procesul de anexare a Peninsulei Crimeea la Federatia Rusa.

Cu titlul "In drum spre casa", documentarul realizat de televiziunea rusa de stat Rossia 1 prezinta discutiile din spatele usilor inchise din aceasta perioada a anului trecut, cand Rusia a planificat si pus in aplicare anexarea Peninsulei Crimeea. Putin a povestit ca a dat ordinul secret pentru preluarea teritoriului in urma unei reuniuni din noaptea de 22 spre 23 februarie, la care au participat liderii rusi si directorii agentiilor de securitate, care avea ca prim scop "salvarea" presedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici. La plecare, le-am spus colegilor mei ca trebuie sa incepem sa lucram la intoarcerea Crimeei la Rusia", isi aminteste Putin in documentarul a carui data de difuzare nu a fost inca anuntata. La patru zile dupa aceasta sedinta, comandouri formate din "omuleti verzi" - soldati fara insemne - au preluat aeroportul, parlamentul si mai multe sedii de institutii din Crimeea. Referendumul prin care Crimeea s-a rupt de Kiev a avut loc la 16 martie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro