Vladimir Putin muta in jocul de sah Rusia-SUA

Vladimir Putin muta in jocul de sah Rusia-SUA

Propunerea lui Lavrov a venit dupa ce administratia Obama a anuntat, joi, expulzarea a 35 de diplomati rusi de pe teritoriul SUA, ca urmare a acuzatiilor la adresa Moscovei de ingerinte in procesul electoral din Statele Unite. Prin urmare, Ministerul de Externe al Rusiei i-a prezentat o propunere presedintelui Vladimir Putin pentru a declara "persona non grata" 31 de diplomati de la Ambasada SUA la Moscova si patru diplomati de la Consulatul General al SUA de la Sankt-Petersburg. Joi, 35 de diplomati din cadrul ambasadei Rusiei de la Washington si din cadrul Consulatului rus de la San Francisco au fost declarati "persona non grata", primind un termen de 72 de ore pentru a parasi teritoriul Statelor Unite impreuna cu familiile lor, noteaza BBC.

acum 83 luni (30 Dec 2016)

Propunerea lui Lavrov a venit dupa ce administratia Obama a anuntat, joi, expulzarea a 35 de diplomati rusi de pe teritoriul SUA, ca urmare a acuzatiilor la adresa Moscovei de ingerinte in procesul electoral din Statele Unite. Prin urmare, Ministerul de Externe al Rusiei i-a prezentat o propunere presedintelui Vladimir Putin pentru a declara "persona non grata" 31 de diplomati de la Ambasada SUA la Moscova si patru diplomati de la Consulatul General al SUA de la Sankt-Petersburg. Seful Federatiei Ruse a afirmat ca Moscova isi rezerva dreptul de a raspunde masurilor luate de administratia Obama. Joi, 35 de diplomati din cadrul ambasadei Rusiei de la Washington si din cadrul Consulatului rus de la San Francisco au fost declarati "persona non grata", primind un termen de 72 de ore pentru a parasi teritoriul Statelor Unite impreuna cu familiile lor, noteaza BBC.

Potrivit sursei anterior citate, doua centre din New York si Maryland care ar fi fost folosite de agenti ai serviciilor ruse de informatii vor fi inchise.

Serviciile de informatii ruse GRU (serviciul de informatii al armatei) si FSB (Serviciul Federal de Securitate, fostul KGB) fac, de asemenea, obiectul unor sanctiuni economice, la fel ca patru lideri ai GRU, printre care directorul serviciului, Igor Korobov, noteaza France Presse, preluata de "Le Point". Rusia luase deja o prima masura vizibila drept replica la sanctiunile anuntate de administratia Obama si a inchis scoala Anglo-Americana din Moscova, a transmis CNN. Postul citat a preluat declaratia unui oficial american care a spus ca respectiva institutie de invatamant a fost inchisa joi, la scurt timp dupa ce SUA au anuntat expulzarea a 35 de diplomati rusi, iar presedintele Barack Obama a facut referire la o serie de masuri impotriva unor entitati si persoane fizice din Rusia. Ordinul de inchidere a fost transmis de Guvernul rus, potrivit oficialului american. Prin acelasi ordin, autoritatile ruse au blocat accesul la o casa de vacanta de lang... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro