Vlad Voiculescu, noul ministru al Sanatatii. Iohannis a semnat decretul

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sanatatii. Iohannis a semnat decretul

Cu siguranta, nu veti corecta toate lucrurile, nu veti rezolva toate problemele, dar aceasta independenta politica va da o libertate surprinzatoare in a intra si a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat altii, fiindca le-a fost frica, de obicei, de propriul partid, cateodata si de Opozitie, foarte rar de opinia publica.

acum 79 luni (20 May 2016)

Ati reusit atunci sa rezolvati o problema extrem de complicata, cu citostaticele, ati redat multor bolnavi speranta, dar, cel mai important lucru, ati redat speranta celor care au fost convinsi tot timpul, dar n-au vazut cum se poate corecta sistemul. Acum, aveti sansa sa va implicati din pozitia de Ministru si sa corectati problemele sistemice din sanatate.

Este cumva paradoxal ca acest Guvern, care a preluat un mandat foarte limitat trebuie sa se lupte rand pe rand cu probleme care sunt majoritatea vechi. Chit ca exista unele tendinte in spatiul public de a arunca problemele in acest Guvern, eu cred ca e si e un lucru rau aici, si un lucru bun. Un lucru rau este ca se fac vinovati oameni care, de fapt, nu au avut vina decat ca au fost suficient de curajosi incat sa intre in acest mandat scurt. Cu siguranta, nu veti corecta toate lucrurile, nu veti rezolva toate problemele, dar aceasta independenta politica va da o libertate surprinzatoare in a intra si a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat altii, fiindca le-a fost frica, de obicei, de propriul partid, cateodata si de Opozitie, foarte rar de opinia publica. Iar, in continuare, veti avea toata libertatea si tot sprijinul meu sa veniti cu politici publice in acest caz specific, in domeniul sanatatii, care vin sa imbunatateasca net sistemul, in fond pentru singurul scop pentru care merita, ca acest sistem sa functioneze pentru oameni, ca expresia Pacientul in centrul sistemului de sanatate sa nu fie un slogan, ci o realitate.

Vlad Voiculescu a initiat in 2008 "Reteau Citostaticelor", un grup de peste 400 de voluntari din toata Europa care aduceau in Romania citostatice care lipseau bolnavilor de cancer.

In noiembrie 2015 a initiat discutiile cu spitalele din Austria si a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul si tratamentul pacientilor de la Colectiv in spitale din Austria si Germania.

La inceputul acestui an, Voiculescu a revenit in Romania si ocupa, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro