Vlad Alexandrescu ia atitudine in cazul Casei Nanu-Muscel, monument istoric

Vlad Alexandrescu ia atitudine in cazul Casei Nanu-Muscel, monument istoric

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a facut anuntul pe pagina sa de Facebook si enumera, ca interventii fara aviz, demontarea planseelor de lemn si refacerea acestora din beton armat cu camasuiri la interior; Alexandrescu, acuzat de lipsa de comunicare In replica, Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice, institutia care detine casa cunoscuta drept Nanu-Muscel, a declarat, pentru News.ro, ca a aflat de pe Facebook ca ministrul Culturii a cerut sistarea lucrarilor de la imobilul din Piata Romana Nr. "In urma discutiilor purtate in data de 31.03.2016, cu reprezentantii Ministerului Culturii - Directia pentru Cultura a Municipiului Bucuresti, care sustin ca , s-a stabilit de comun acord ca verificarile sa se faca de catre reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii avand in vedere faptul ca aceasta institutie are competente exclusive privind verificarea legalitatii emiterii autorizatiei de construire si a documentatiilor anexa, precum si calitatea lucrarilor de construire. 398/1319300/22.07.2015, emisa de catre Primaria Municipiului Bucuresti, pentru continuarea lucrarilor in vederea finalizarii, lucrari de consolidare, restaurare si extindere la constructia existenta (Corp C1) S+P+1E+M care va avea regim de inaltime S+P+1E+M cu supanta, cu un corp nou (Corp C2) in regim de inaltime 3S+P+7E si functiunea de birouri si locuinte de serviciu, inclusiv instalatiile interioare aferente si organizarea executiei in incinta.

acum 96 luni (1 Apr 2016)

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a facut anuntul pe pagina sa de Facebook si enumera, ca interventii fara aviz, demontarea planseelor de lemn si refacerea acestora din beton armat cu camasuiri la interior; interventii pe finisaje interioare, demontarea decoratiilor originale fara mentiunea procedurii si metodologiei de interventie; disparitia unor elemente originale - rame de usi, tamplarii, scarile de marmura de la intrare si marchiza.

"In urma inspectiei Directiei de Cultura Bucuresti s-a constatat ca lucrarile executate nu respecta prevederile avizului. Lipsa constructorilor avizati de Ministerul Culturii in domeniul restaurarii monumentelor istorice se reflecta de asemenea in acest fapt", afirma ministrul, care ataseaza si imagini ale modificarilor facute.

Vlad Alexandrescu precizeaza ca au fost instiintate organele competente de control, Inspectoratul de Stat in Constructii si Politia din cadrul DGPLC din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti pentru oprirea santierului si realizarea unei noi expertize tehnice si a unui proiect tehnic de restaurare pentru monumente istorice.

Academia de Studii Economice a cumparat cladirea in 2012, pentru suma de 3,8 milioane de euro.

Alexandrescu, acuzat de lipsa de comunicare

In replica, Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice, institutia care detine casa cunoscuta drept Nanu-Muscel, a declarat, pentru News.ro, ca a aflat de pe Facebook ca ministrul Culturii a cerut sistarea lucrarilor de la imobilul din Piata Romana Nr. 7 si ca, de atunci, incearca sa il contacteze pe ministrul Alexandrescu, care nu ii raspunde la telefon.

Mai mult, rectorul acuza faptul ca nu a primit niciun raport oficial de la Ministerul Culturii, singura sursa fiind pagina de Facebook a ministrului. Nicolae Istudor reclama faptul ca acest control al Ministerului Culturii s-a facut fara ca institutia pe care o conduce sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro