Viziunea infricosatoare a duhovnicului Papacioc : "Iadul e o mare realitate! Si nu stai acolo un timp, ci o vesnicie!"

Viziunea infricosatoare a duhovnicului Papacioc :

In predicile sale, parintele Papacioc, decedat in 2011, la varsta de 96 de ani, a vorbit despre iubirea dusmanului, despre iertarea si uitarea care aduc mantuirea, dar si despre infricosatorul foc al Iadului. Fata nu este o jucarie de pat sau de bucatarie" Avertismentul lui Arsenie Boca pentru femei: "Daca vreti sa aveti copii curati, sa aveti impreunare cu barbatul numai marti si joi, celelalte zile sunt oprite" Cinci profetii cutremuratoare ale lui Arsenie Boca: "Se va ridica de la Rasarit un popor fara cruce, se va manca si carne de om si se va bea sange de om"

acum 70 luni (3 Jun 2015)

In predicile sale, parintele Papacioc, decedat in 2011, la varsta de 96 de ani, a vorbit despre iubirea dusmanului, despre iertarea si uitarea care aduc mantuirea, dar si despre infricosatorul foc al Iadului.

In lucrarea "Ne vorbeste Parintele Arsenie", volumul 2, aparut in 1997, la Editura Episcopiei Romanului, apar cateva invataturi despre cum pot fi iertati cei care ne sunt potrivnici sau ne fac rau si cum o clipa de intelepciune ne poate aduce izbavirea divina.

Parintele ne indeamna sa trecem cu vederea atunci cand cineva ne vrea raul si chiar sa-l compatimim pe cel care savarseste cu rautate o fapta:

"A iubi vrajmasii e o porunca, nu un sfat! Daca nu poti sa-ti iubesti vrajmasii, macar sa nu-i urasti, si nu mai esti in balta, ci pe treapta. Focul iadului e o realitate, nu o sperietoare adusa de duhovnici sau parinti in educatia religioasa. Si daca nu ierti, mergi in focul de veci. Focul de acolo e de mii de ori mai tare decat focul de aici si-i fara lumina. Si nu stai acolo un timp, ci o vesnicie! Pentru ca nu numai suferinta fizica te macina, ci si faptul ca esti rupt de iubirea lui Dumnezeu pe vesnicie. Te plictisesc de multe ori chiar niste bunatati, ca te saturi de ele". "Sa nu judeci, sa nu te mai uiti!"

Duhovnicul povesteste o pilda in care ne invata sa nu mai privim la faptele rele, sa facem abstractie de ele si chiar sa-i compatimim pe apropiatii nostri care le savarsesc:

"Exista in Vietile Sfintilor o sfanta de o rara frumusete si tarie sufleteasca, de care s-a indragostit un oarecare voievod. Si s-a dus si i-a cerut-o staretei. Dar ea si-a scos ochii si i-a trimis pe tava: . Voievodul, cand a vazut asa ceva, a cazut cu fata la pamant si s-a pocait. Iar Sfanta s-a rugat la Maica Domnului si s-a vindecat. Sa nu judeci, sa nu te mai uiti. Iti pare rau si iti vin si lacrimile! Pentru ca plansul este un proces invizibil si scapa explicat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro