Vizita lui Ceausescu in judetul Bacau, in 1970. Cum a fost primit presedintele Republicii Socialiste Romania

Vizita lui Ceausescu in judetul Bacau, in 1970. Cum a fost primit presedintele Republicii Socialiste Romania

Potrivit imaginilor de arhiva, presedintele Republicii Socialiste Romania nu a fost insotit, la vizita din 1970, de tovarasa Elena Ceausescu, asa cum a obisnuit in ultima parte a vietii.

acum 98 luni (14 Sep 2015)

Potrivit imaginilor de arhiva, presedintele Republicii Socialiste Romania nu a fost insotit, la vizita din 1970, de tovarasa Elena Ceausescu, asa cum a obisnuit in ultima parte a vietii. Liderul comunist roman a traversat judetul cu elicopterul iar intre marile obiective industriale a mers cu un IMS, bine pazit de militari. Peste tot a fost primit cu flori, paine si sare, de bacauani imbracati in costume populare. Aici s-a intalnit cu directorul Petru Placinta, inginer zootehnist, care a avut marea sansa sa fie trimis de regim in Canada, de unde Romania a important liniile pure de hibrizi la pasari, platite in aur. Odata cu dezvoltarea sectorului de cercetare genetica de la Combinatul Avicol din Bacau, pe vremea ministrului agriculturii Angelo Miculescu, s-au dezvoltat si celelalte mari centre avicole din Romania, de la Timisoara, Brasov si Cluj.

Vizita oficiala a lui Nicolae Ceausescu, de pe 27 mai, s-a incheiat in municipul Bacau, cu discursuri si in aplauzele generale ale bacauanilor. Presedintele a mai vizitat Bacaul si in 1981, unde a venit insotit de tovarasa academician doctor inginer Elena Ceausescu, acceptata din 1974 in Academia Romana. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro