Vizita-fulger a directorului FBI la Bucuresti. Ce a stabilit Comey cu oficialii romani

De asemenea, la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, directorul FBI s-a intalnit cu Tiberiu Nitu, procuror general al Romaniei, cu Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie si cu Elena Giorgiana Hosu, procuror sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

acum 89 luni (3 Mar 2015)

Comey, aflat in vizita la Bucuresti, a precizat ca FBI va continua sa sustina activitatea SRI, inclusiv prin participarea unor ofiteri SRI la cursuri de pregatire in SUA.

Dupa discutiile de la sediul SRI, directorul FBI a avut o intrevedere cu viceprim-ministrul Gabriel Oprea, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al MAI, vicepremierul Oprea a subliniat ca "la nivelul Guvernului Romaniei exista o preocupare constanta pentru gestionarea provocarilor asimetrice actuale la nivel national", inclusiv prin infiintarea Grupului Interministerial Strategic coordonat de vicepremierul Oprea.

Vicepremierul Oprea a mentionat colaborarea foarte buna dintre ofiterii romani si agentii FBI prin intermediul task-force-ului operational din cadrul Directiei de Combatere a Crimei Organizate a Politiei Romane.

De asemenea, politistii romani beneficiaza de cursuri de pregatire si perfectionare in cadrul Academiilor FBI din Quantico (Virginia) si Budapesta.

In cadrul acestei unitati operationale se produce schimbul de informatii dintre ofiterii de politie romani si agentii FBI intr-o serie de cazuri comune. Acestea privesc investigarea unor activitati de criminalitate informatica, identificarea victimelor si obtinerea de la acestea in timp real a plangerilor, precum si schimbul de documente probatorii. De asemenea, la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, directorul FBI s-a intalnit cu Tiberiu Nitu, procuror general al Romaniei, cu Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie si cu Elena Giorgiana Hosu, procuror sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

La finalul intrevederii, directorul FBI a oferit o placheta Ioanei Albani, procuror sef al Serviciului de prevenire si combatere a criminalitatii informatice din cadrul DIICOT.

Fostul sef al SRI, George Maior, a discutat, marti, cu seful F... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro