Viva pentru Educatie

Viva pentru Educatie

Ai visuri marete dar realizezi ca vor ramane in stadiul asta si nu vor depasi niciodata granita dintre dorinta si realitate. Cam asa este pentru copiii care vor sa mearga la scoala, sa invete sa citeasca, sa coloreze, sa scrie, ca, mai apoi, sa-si aleaga un drum, in viata, lin si plin de lucruri frumoase. Si asta nu pentru ca asta iti doresti ci pur si simplu nu ai alta solutie. Si pentru ca faptele bune nu se opresc aici, noi, Viva Credit(R), prin Programul "Viva pentru Educatie" am mai lansat un proiect cu titlul "Scoala ca o Casa".

acum 90 luni (1 Sep 2016)

Nici situatia unor scoli, mai ales din sate, nu este tocmai roz. Tot mai multe sunt lasate in paragina si devin nefunctionale mai devreme sau mai tarziu. Noi, Viva Credit(R), incercam sa intindem o mana de ajutor copiilor care sunt pe punctul de-a abandona scoala din cauza saraciei sau pentru ca nu au una la ei in localitate. Toti trebuie sa aiba sanse egale la educatie si la un viitor mai bun.

Cum este atunci cand poti, iti doresti dar nu ai cum? Ai visuri marete dar realizezi ca vor ramane in stadiul asta si nu vor depasi niciodata granita dintre dorinta si realitate.

De fapt, poate, pentru altii visul tau este mic insa pentru tine este maret. Doar ca, atunci cand esti adult, iti constientizezi limitele si stii foarte bine ca realizarea dorintelor tale depinde doar de tine. Atunci cand tu stii ce-ti doresti, dar nu sta in puterile tale sa dai culoare acestor aspiratii.

Cam asa este pentru copiii care vor sa mearga la scoala, sa invete sa citeasca, sa coloreze, sa scrie, ca, mai apoi, sa-si aleaga un drum, in viata, lin si plin de lucruri frumoase. Ei lupta cu toate resursele lor ca tu sa ai o viata mai buna decat au avut ei. Isi doresc, pentru tine, sa termini o scoala, o facultate si sa ajungi cineva in viata asta.

Te-au trimis la scoala in fiecare zi si ti-au explicat ca asta e drumul bun. Cu siguranta au facut niste eforturi financiare pentru a-ti cumpara rechizitele, uniforma scolara dar si multe alte lucruri necesare.

Ai terminat clasa a VIII-a si vrei sa mergi la liceu. Sa renunti sau sa mergi in cel mai apropiat oras si sa-ti continui studiile. Si asta nu pentru ca asta iti doresti ci pur si simplu nu ai alta solutie. O eventuala plecare la liceul din oras implica niste cheltuieli, si nu putine. Drum, cazare, mancare la care se mai adauga si altele.

Daca pana acum parintii tai au facut eforturi mari sa te trimita la s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro