Vitaminele B energizeaza sistemul nervos si ajuta imunitatea. Unde le gasim

Vitaminele B energizeaza sistemul nervos si ajuta imunitatea. Unde le gasim

Berea contine vitamine B O sursa buna de vitamine de tip B sunt si cerealele - orz, grau - si drojdia de bere. Biodisponibilitatea vitaminelor B din bere - B3, B6, B12 - a fost confirmata si de cercetari stiintifice care au aratat un nivel crescut de absorbtie al vitaminelor B in cazul consumului moderat de bere - 330 mililitri pe zi pentru femei si 660 mililitri pe zi pentru barbati.

acum 66 luni (2 Oct 2017)

Pentru a evita un deficit al acestor vitamine este important sa includem in dieta cat mai multe surse naturale de B complex.

Vitamina B1 si vitamina B12 influenteaza sistemul nervos si psihicul, contribuind la cresterea capacitatii de memorare si atentie, la mentinerea bunei dispozitii si a energiei pe parcursul zilei si la pastrarea echilibrului psihic. Totodata, este benefica pentru vedere, alina oboseala ochilor si contribuie la prevenirea cataractei, potivit Noii biblii a vitaminelor, semnata de farmacologul Earl Mindell, profesor de nutritie la Pacific Western University din Los Angeles. Potrivit acestuia, exista o mare probabilitate de a avea deficit de vitamina B 2 daca urmezi o dieta prelungita pentru lucer sau diabet. Pe de alta parte, cel mai important rol al vitaminei B2 este cel de fixare a fierului in hemoglobina, iar necesarul de vitamina B2 este mai crescut in situatii de stres si atunci cand organismul este suprasolicitat fizic prin practicarea unui sport sau in perioada sarcinii.

Cele mai bune surse sunt pestele, carnea slaba, cerealele integrale drojdia de bere, ficatul, germenii de grau ouale, avocado, curmale, smochine, prune.

Vitamina B 6 reprezinta de fapt un grup de substante - piridoxina, piridoxalul, piridoxamina - care sunt strans legate si functioneaza impreuna. Din toata gama de vitamine de tip B, vitamina B6 este cea mai cunoscuta pentru efectul sau benefic in lupta cu virozele respiratorii sau gripa specifica sezonului rece.

De asemenea, vitamina B9 sau acidul folic, asigura sanatatea creierului si poate reduce riscul de aparitie a bolii Alzheimer.

Berea contine vitamine B

O sursa buna de vitamine de tip B sunt si cerealele - orz, grau - si drojdia de bere. Din fericire, vitaminele de tip B se regasesc intr-o gama diversificata de alimente si pot fi cu usurinta integrate in dieta, precum oleaginoa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro