Vitamina care invinge toate bolile si face minuni cand suntem stresati

Vitamina care invinge toate bolile si face minuni cand suntem stresati

Sucurile naturale de fructe si legume cele mai bogate in vitamina C sunt urmatoarele: (continutul in vitamina C fiind exprimat la 100 g de produs) - sucul de catina alba 266 mg - sucul de lamaie 53 mg - sucul de portocale 50.95 mg - sucul de grepfrut 43 mg - sucul de mandarine 32 mg - sucul de coacaze negre 30 mg - sucul de spanac 29 mg - sucul de fructe de soc 26 mg - sucul de zmeura 25 mg - sucul de rosii 14.80 mg - sucul de ananas 8 mg - sucul de coacaze rosii 6 mg - sucul de morcovi 3,78 mg - sucul de sfecla rosie 2,90 mg - sucul de mere 1,40 mg.

acum 93 luni (28 Mar 2017)

Exista insa si pentru aceasta vitamina-minune cativa dusmani de temut care pun "piedici" in misiunea de a lupta cu parazitii, microbii si agentii patogeni. Asimilarea vitaminei C este insa mult diminuata de stres, de consumul de alcool, de fumul de tigara, de cortizon si de antibiotice. In cazul categoriilor de oameni la care se produc frecvent radicali liberi: fumatori, bolnavi cronici sau sportivi de performanta se constata si o reducere a nivelului de vitamina C din corp si de aceea, in special in cazul acestora, este necesar un aport crescut de vitamina C", explica dr.

Combate radicalii liberi

Alaturi de vitamina A, vitamina E si seleniu, spun specialistii, vitamina C face parte din grupa principalilor antioxidanti care combat radicalii liberi. Iata doar cateva dintre proprietatile vitaminei C, fara de care sanatatea noastra ar avea de suferit: este cel mai puternic antioxidant,este antiinfectioasa si antitoxica, previne aparitia anumitor tipuri de cancer, favorizeaza asimilarea fierului de catre organism, ajuta la formarea globulelor rosii, a dintilor si a oaselor, regleaza nivelul glicemiei si al colesterolului, detoxifica organismul, stimuleaza productia de anticorpi si este un excelent antidepresiv.

Scade riscul aparitiei cancerului

Vitamina C blocheaza formarea de nitrozamine (substante toxice cu potential cancerigen), iar astfel, in conditiile unui aport crescut de vitamina C, riscul de cancer este mult diminuat.

"Avand in vedere faptul ca alimentele care se gasesc in prezent, mai ales legumele si fructele tratate chimic contin cantitati prea mari de nitriti si de nitrati, odata cu aportul constant de vitamina C, riscul aparitiei cancerului este mult diminuat.

Responsabila de starea de bine

Vitamina C face minuni in situatiile de stres accentuat, cand consumul de noradrenalina si adrenalina este mult marit. "No... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro