Visele europene ale tinerilor britanici, distruse de Brexit | REPORTAJ DW

In cazul in care premierul britanic Theresa May va avea succes la alegerile anticipate din 8 iunie, este posibil sa se ajunga la un "Brexit dur". Edward Dean, un tanar de 24 de ani din Marea Britanie, se numara printre studentii prestigioasei institutii de invatamant din Bruges.

acum 85 luni (26 Apr 2017)

In cazul in care premierul britanic Theresa May va avea succes la alegerile anticipate din 8 iunie, este posibil sa se ajunga la un "Brexit dur". Efectele vor fi resimtite inclusiv de studentii britanici care studiaza in restul Europei. Jurnalista Maria Christoph prezinta cazul lui Edward Dean, un tanar care studiaza la College of Europe in Belgia, ai carui parinti au votat in favoarea iesirii Regatului din blocul comunitar, scrie Deutsche Welle.

In timp ce parintii au votat pentru Brexit, desi pericliteaza planurile de viitor ale fiului lor, Edward Dean sustine ca Uniunea Europeana inseamna libertate, astfel ca iesirea din blocul comunitar nu pare a fi o idee buna. In pitorestile strazi medievale se aude clampanitul copitelor cailor care trag trasuri, turistii se inghesuie sa faca poze, iar la College of Europe studentii discuta despre politica. Incepand din 1949, multi dintre fostii si viitorii lideri ai institutiilor europene au fost sau sunt educati aici. Edward Dean, un tanar de 24 de ani din Marea Britanie, se numara printre studentii prestigioasei institutii de invatamant din Bruges. Un masterat in drept european la College of Europe parea sa-i deschida usile spre o cariera in Comisia Europeana. Edward e singurul englez din acest program de masterat - si a ajuns sa fie singurul student care trebuie sa-si caute un alt proiect de viitor din cauza Brexitului", precizeaza sursa citata.

"Si Christopher Powers se numara printre absolventii institutiei de invatamant College of Europe. Englezul de 24 de ani e figura de prora a celei mai mari organizatii pro-europene pentru tineri din Marea Britanie, Young European Movement. Un Brexit dur ar duce la pierderi considerabile pentru universitatile de elita din Marea Britanie, avertizeaza Christopher. Dupa referendumul din 2016, mai multe proiecte de cercetare ale universitatii au fost anulate. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro