Visele dezvaluie ce se ascunde in subconstientul uman. Cum pot fi tratate tulburarile psihice in timpul somnului

Visele dezvaluie ce se ascunde in subconstientul uman. Cum pot fi tratate tulburarile psihice in timpul somnului

Astfel de "vise lucide" nu sunt doar o experienta de neuitat pentru cei care le traiesc, ele sunt, de asemenea, de mare interes pentru neurologi si psihologi. De exemplu, in timpul ciclurilor succesive de somn, cand realizam miscari oculare rapide, are loc un proces de reglare al starii de spirit, care efectueaza resetarea emotionala.

acum 52 luni (22 Jul 2016)

Aproximativ 50% din oameni au experimentat, macar o data in viata, starea de constienta in timpul somnului. Astfel de "vise lucide" nu sunt doar o experienta de neuitat pentru cei care le traiesc, ele sunt, de asemenea, de mare interes pentru neurologi si psihologi. Acest lucru i-a condus pe cercetatori spre intrebarea indrazneata: ar putea fi aceasta o modalitate de a trata tulburarile psihice? Pana in prezent, acest lucru este doar in stadiul de studiu, dar a reusit sa trateze cu success problema cosmarurilor recurente, care sunt adesea asociate traumelor.

Pe parcursul orelor in care oamenii dorm, sunt activate o serie de functii importante pentru sanatatea emotionala. De exemplu, in timpul ciclurilor succesive de somn, cand realizam miscari oculare rapide, are loc un proces de reglare al starii de spirit, care efectueaza resetarea emotionala. Acest lucru ajuta la gasirea solutiilor creative pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi.

Procesele de auto-vindecare de acest tip pot fi intrerupte sau compromise, ca urmare a evenimentelor traumatice.

Studiile de caz au sugerat ca starea de luciditate din timpul somnului, poate fi un ajutor eficient in rezolvarea cosmarurilor cronice. In acest mod, pot fi aplicate o serie de tehnici de rezolvare a problemelor, printre care si dependenta. De exemplu, cei care incearca visarea lucida raporteaza adesea rezolvarea diferitelor fobii, cum ar fi frica de zbor, insecte, inaltime, sau vorbitul in public. In timp ce noi asociem adesea experientele traumatice cu moartea persoanelor dragi, un accident sau un dezastru, multi psihologi recunosc ca orice experienta care ne depaseste capacitatea de a trece peste aceste trairi, poate lasa urme asupra psihicului nostru, scrie mindpowernews.com ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro