Virusul Zika loveste economia Braziliei

Brazilia traversează cea mai lungă recesiune economică a ei din ultimii 80 de ani, iar panica generată de răspandirea virusului Zika in America de Sud reprezintă o nouă problemă, informează CNN. Pe termen lung, o asemenea schimbare de atitudine, la nivelul a milioane de cupluri din Brazilia, va afecta industria produselor pentru copii, inclusiv aceea a medicamentelor de uz pediatric, precum și sistemul educațional, estimează specialiștii internaționali.

acum 76 luni (1 Feb 2016)

Brazilia traversează cea mai lungă recesiune economică a ei din ultimii 80 de ani, iar panica generată de răspandirea virusului Zika in America de Sud reprezintă o nouă problemă, informează CNN.

Articolul jurnaliștilor americani se intitulează "Virusul Zika: ultimul lucru de care are nevoie acum economia Braziliei".

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că virusul Zika se răspandește "exploziv", fiind deja identificat in peste 20 de țări.

Virusul se transmite mai ales prin intermediul țanțarilor, dar și prin transfuzii de sange sau prin contact sexual.

Prezența acestui focar de infecție pe teritoriul Braziliei devine o problemă uriașă pentru economia țării. 10 la sută din economia Braziliei se bazează pe turism, iar străinii sunt deja sfătuiți să evite Brazilia, pentru a se feri de contaminarea cu Zika.

De obicei, adulții infectați cu Zika nu prezintă niciun fel de simptome. In schimb, in Brazilia s-au consemnat deja mii de cazuri de nou - născuți cu probleme, după ce mamele lor fuseseră infectate cu Zika, explică Amanda Bourlier, analist la Euromonitor International. Chiar luni, Organizația Mondială a Sănătății are o reuniune de urgență legată de Zika.

Citește și: Alertă in Brazilia, inaintea Jocurilor Olimpice

In cazul Braziliei, teama de noul virus va diminua numărul turiștilor care urmau să vină la Jocurile Olimpice, programate in august 2016 la Rio de Janeiro. Drept consecință, este posibil ca brazilienii, care urmau la randul lor să plece in concediu in America de Nord, să rămană acasă in anul 2016. Dacă antr-adevăr brazilienii vor alege să-și petreacă zilele de concediu in țara lor, este posibil să asistăm la o dezvoltare a turismului intern in Brazilia, care să contracareze, intr-o anumită măsură, absența turiștilor străini, spune Amanda Bourlier.

Fondul Monetar Internațional estimează că, in 20... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro