Virusul HPV ii poate afecta si pe cei mici. Ce infectii dermatologice pot face copiii

Virusul HPV ii poate afecta si pe cei mici. Ce infectii dermatologice pot face copiii

Infectiile microbiene apar extrem de frecvent la copii, fie ca eveniment primar, fie in urma unor escoritatii - zgarieturi - sau ulceratii post-traumatice, eczeme, intepaturi de insecte, arsuri, explica dr. Ca regula, afectarea firului de par la nivelul scalpului, afectarea unghiilor, leziunile de la nivelul fetei si cele extinse, cu mai multe focare pe suprafata corpului, trebuie tratate cu medicatie antimicotica orala, in schemele si dozele recomandate de ghidurile clinice, cu prescriptie medicala.

acum 38 luni (30 Jan 2018)

Infectiile microbiene apar extrem de frecvent la copii, fie ca eveniment primar, fie in urma unor escoritatii - zgarieturi - sau ulceratii post-traumatice, eczeme, intepaturi de insecte, arsuri, explica dr. Infectiile cutanate sunt insotite de aparitia de pustule sau eroziuni, acoperite de o crusta cu aspect galben.

Specialistul explica mai departe ce este de facut daca micutul se confrunta cu astfel de probleme. De asemenea, nu trebuie sa existe reticenta in ceea ce priveste spalarea riguroasa cu apa si sapun a zonelor afectate, mai ales in cazul infectiilor superficiale de tip impetigo".

Verucile pot fi indepartate cu laserul

Cele mai frecvente infectii virale dermatologice in cazul copiilor sunt provocate de tulpini ale virusului HPV - human papilloma virus - verucile vulgare, plantare sau plane - care apar pe fata si pe maini. La copiii cu imunitate normala, reprezinta mai degraba o problema de ordin estetic, rareori fiind insotite de durere -mai ales cele plantare.

"Tratamentul acestora consta in indepartarea lor, lucru recomandat de altfel, deoarece acestea se pot transmite foarte usor pe zone de traumatism ale pielii sau in mediu umed si cald precum sala de sport, piscina.

Prin efectuarea culturii se evita un tratament gresit

Infectiile micotice la copii sunt frecvente mai ales la nivelul scalpului -tinea capitis - si corpului -tinea corporis. Este recomandat ca, in cazul unui suspiciuni de infectie micotica, sa se faca un examen micologic, cu efectuarea culturii si a antifungigramei pentru a se evita astfel un tratament gresit ce poate duce la complicarea bolii. Ca regula, afectarea firului de par la nivelul scalpului, afectarea unghiilor, leziunile de la nivelul fetei si cele extinse, cu mai multe focare pe suprafata corpului, trebuie tratate cu medicatie antimicotica orala, in schemele si dozele recomandate de ghidur... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro