Virgil Nitulescu, despre concursul de management al MNTR: "Voi participa, desi consider ca este ilegal"

Virgil Nitulescu, despre concursul de management al MNTR:

Virgil Nitulescu a fost declarat castigator la al doilea concurs de proiecte organizat anul acesta de Ministerul Culturii pentru ocuparea functiei de manager al Muzeului National al Taranului Roman (MNTR) din Bucuresti, cu nota 8,40. La primul concurs care a avut loc in luna aprilie a acestui an, castigator a fost Vintila Mihailescu, insa el a fost anulat, in urma unei contestatii formulate de Virgil Nitulescu, intrucat arhitectul Serban Strudza, membru al comisiei, nu ar fi indeplinit conditiile cerute de lege, s-a aratat intr-un raspuns al ministerului pentru agentia de presa News.ro.

acum 69 luni (28 Oct 2016)

In urma cu o saptamana, Virgil Nitulescu declara pentru Agentia de presa News.ro ca a actionat in judecata MInisterul Culturii, dupa ce Corina Suteu a anuntat ca, la recomandarea Corpului de control al Prim-ministrului, concursul pentru sefia MNTR va fi reluat.

Pana la momentul publicarii acestei stiri, Ministerul Culturii nu a oferit Agentiei de presa News.ro un punct de vedere legat de afirmatia lui Virgil Nitulescu potrivit careia masura luata este "ilegala".

Ministerul Culturii a anuntat joi ca organizeaza al treilea concurs de proiecte de management pe 2016 pentru Muzeul National al Taranului Roman, dupa ce rezultatele primelor doua au fost anulate in urma mai multor contestatii.

Pe 16 august, cercetatoarea Liliana Passima, angajat al Muzeului National al Taranului Roman, a fost numita de ministrul Culturii director interimar al institutiei muzeale, in conditiile in care se incheie perioada de interimat a lui Virgil Nitulescu, a fost anuntul publicat de Corina Suteu online.

Virgil Nitulescu a fost declarat castigator la al doilea concurs de proiecte organizat anul acesta de Ministerul Culturii pentru ocuparea functiei de manager al Muzeului National al Taranului Roman (MNTR) din Bucuresti, cu nota 8,40.

La primul concurs care a avut loc in luna aprilie a acestui an, castigator a fost Vintila Mihailescu, insa el a fost anulat, in urma unei contestatii formulate de Virgil Nitulescu, intrucat arhitectul Serban Strudza, membru al comisiei, nu ar fi indeplinit conditiile cerute de lege, s-a aratat intr-un raspuns al ministerului pentru agentia de presa News.ro.

Antropologul Vintila Mihailescu a intentat proces Ministerului Culturii, dupa ce acesta a anulat primul concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Taranului Roman, pe care il castigase. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro